Kako bi napredovali u digitalnoj privredi, mladima su potrebna savremena znanja i veštine. Većina njih se stiče posredstvom obuka koje izuskuju mnogo novca i vremena i retko se održavaju u malim mestima.

Kako bi pomogli mladima u opštini Bečej da povećaju šanse za zaposlenje, i ove godine je realizovana Zimska škola informacionih tehnologija, a među njima i obuke za veb dizajn. Sve to zahvaljujući projektu „Jednaka šansa za sve mlade” koji realizuju Udruženje građana Tako kul i Bečejsko udruženje mladih.

Voditelj obuke Jovan Topalski objašnjava da su ovakve edukacije bitne za mlade, naročito za one koji traže posao ili već rade, a neophodna su im nova znanja kako bi se usavršavali.

Mlada Biljana Markov dolazi iz sveta privrede. Nova znanja su joj neophodna kako bi lakše i brže obavljala tekuće obaveze, ali i stekla veštine koje će joj koristiti i u drugim poslovima.

Udruženja koja su projekat realizovala i ove godie imaju odličnu saradnju sa Ekonomsko – trgovinskom školom u Bečeju u čijim su se kabinetima realizovali obuke.

Projekat finansijski podržava Ministarstvo omladine i sporta.

 

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име