U okviru projekta „Jednake šanse za sve mlade“ koje realizuje Bečejsko udruženje mladih (BUM) održana je prva obuka, na temu javni nastup i komunikacija koja je, na zadovoljstvo organizatora, privukla znatan broj mladih iz opštine Bečej.

Omladinska radnica BUM-a, Marina Kovačev je ovom prilikom učesnicima približila javni nastup kao veštinu, značaj prvog utiska ali i predstavila šta su to slabosti i snage govornika. Pored toga, mladi su obučeni da pripreme govor sa adekvatnom strukturom, govorilo se o stavu i neverbalnoj komunikaciji. Momci i devojke su dobili odgovor na pitanje kako suzbiti tremu, stekli su veštine da razumeju poruku u raznim vidovima komunikacije, poseban deo obuke zauzela je komunikacija u kolektivu, a u okviru toga uloge u timu, a bilo je reči o asertivnosti i takozvanom „Ja govoru“.

Kovačev je učesnicima obuke predstavila i poslovnu komunikaciju, odnosno usvojene standarde u ovoj oblasti, potom je, na kraju obuke, na red došla i pismena poslovna komunikacija.

– Pozivu na obuku u vezi sa javnim nastupom i komunikacijom odazvao se veliki broj učesnika iz opštine Bečej, uzrasta od 15 do 30 godina, sa različitom obrazovnom strukturom, što nam je mnogo drago. Od planiranih 15, obuku je pohađalo čak 27 zainteresovanih i motivisanih mladih koji su se prijavili preko javnog poziva, objasnila je Ana Kosovac, koordinatorka projekta. U nastavku, kako je dodala, slede obuke u vezi sa aktivnim traženjem posla i preduzetništvom, kao i specijalizovano obuke i multisektorski okrugli sto sa temom zapošljivost mladih, kao završetak projekta. Projekat „Jednake šanse za sve mlade“ se bavi pripremom i realizacijom sadržaja usmerenih ka povećanju zapošljivosti mladih sa teritorija opština Srbobran i Bečej, a podržan od Ministarstva omladine i sporta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име