Sedamnaestogodišnja Jelena Mitrović iz Bačkog Gradišta od malih nogu od igranja sa lutkama radije trči za fudbalskom loptom. Da je sport važan segment njenog života govori i činjenica da je jedno vreme paralelno trenirala karate i fudbal. U njenoj sobi, pored ornamenata tipičnih za mladu devojku, poslagane su i medalje, ali i tri pehara, i to za najboljeg golmana koji su joj pripali nadmetanjima tokom šest godina duge fudbalske karijere.

 Okolina na činjenicu kako provodi svoje slobodne vreme, kako kaže, reaguje uglavnom pozitivno, a, kao i svako ko je sportski aktivan, i ona ima idola, ni manje ni više nego nekadašnjeg golmana Crvene zvezde Zvonka Milivojevića. Osim što je vatreni navijač beogradskog crveno – belog kluba, ova učenica Gimnazije Bečej dobro balansira između obaveza u školskoj klupi i onih na golu, ali i ispred gola, protivničkog.

– Počela sam da treniram 2008. godine za ŽFK Novi Bečej i opredelila se da budem golman. U aprilu prošle godine prešla sam da u ŽFK Bačka iz Žablja. Međutim, od nedavno se nalazim na poziciji levog beka, zbog povrede, u pitanju je prelom leve ključne kosti, pa ne mogu da branim, objašnjava naša sagovornica. Mlada Gradištanka interesuje se i za omladinske aktivnosti, pa je nedavno počela da pohađa obuku u okviru programa „Pokreni mehanizam“ koji realizuje Bečejsko udruženje mladih. Na žalost, i od fudbala, ali i od aktivizma, Mitrovićeva će morati neko vreme da se uzdrži, jer je minule sedmice dospela na operaciju slepog creva.

I dok željno čeka da ponovo izađe na travnati teren i da nastavi takmičenje u Drugoj ligi za žene Sever, osmišlja to kako će uskladiti obaveze koje je čekaju uskoro. Jer, naredne je godine očekuje prijemni ispit i to za Vojnu akademiju, pa će u dnevnu rutinu ponovo ući i treninzi karatea. Svesna toga da se u Srbiji od fudbala ne živi, naročito ne od ženskog, Jelena Mitrović ne odustaje od svojih zamisli, valjda zato što, kako ističe, sve se može kada se stvarno hoće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име