Nakon što je portal Moj Bečej objavio tekst sa fotografijama koje su građani poslali redakciji, a na kojima se prikazuju opštinska vozila parkirana na mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom, trotoaru, mestima na kojima je zabranjeno parkiranje i slično, danas (9. avgust) se na konferenciji za novinare tim povodom oglasio član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Miomir Jelenić, koji se izvinio zbog svojih postupaka, rekavši da je spreman da snosi sankcije.

 – Da, pogrešio sam, nepravilno sam parkirao auto tamo gde je to zabranjeno, tamo gde je to predviđeno za osobe sa invaliditetom, pa sam u jednom trenutku zauzeo taj prostor, da li na kratko ili na duže, rekao je Miomir Jelenić. On je dalje naveo da je prema „lošoj staroj navici“, koju će, kako je obećao, menjati, parkirao i na delovima predviđene za pešake.

– Parkirao sam i na trotoare, čini mi se kod sportskog centra i u gradu, i to je bilo „nekom brzinom i žurbom“, ali me ne opravdava. Još jednom se izvinjavam, pre svega, osobama sa invaliditetom, kao i svim ostalim građanima. Zahvalio bih se ovim putem onima koji su me na ovaj način opomenuli. Prihvatam sve sankcije, prekršajne i sve koje sleduju, naveo je član opštinskog veća Jelenić.

Na pitanje da li ovo izvinjenje ujedno i podrazumeva to da podržava inicijativu Bečejskog udruženja mladih da se službena vozila opštine Bečej obeleže, koja je, da podsetimo, predata i predsedniku opštine Bečej Vuku Radojeviću početkom prošlog meseca, a na koju još nije stigao zvaničan odgovor, Jelenić je odgovorio potvrdno. – Lično sam za tu inicijativu, jer je u pitanju nešto što građani opštine Bečej plaćaju, reči su člana Opštinskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam Miomira Jelenića.

Inače, Bečejsko udruženje mladih prosledilo je nadležnoj inspekciji ove fotografije, pa se čeka i epilog.

POVEZAN TEKST: „Građani reaguju na inicijativu, a predsednik opštine?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име