Manifestacija „Jesenji vašar“ se drugu godinu za redom održala u Temerinu, 27. i 28. oktobra od 8 do 17 časova u malom parku, u centru Temerina. Događaj koji polako prerasta u tradiciju organizovalo je Javno komunalno preduzeće Temerin pod pokroviteljstvom opštine, a u saradnji sa RJ Pijaca i Vašarom.

Manifestacija je zamišljena da okupi proizvođače, udruženja, zanatlije i druge zainteresovane kako bi izložili i prodavali svoje proizvode: vino, med, cveće, rukotvorine i poslastice. Izlagači su od organizatora dobili baldahine, a mesto za svoje proizvode su obezbedili sami.

Pored velike zainteresovanosti i posećenosti, kako od strane izlagača tako i posetioca, veliku pažnju privukao je štand Humanitarnog udruženja „Dete“ iz Temerina. Njihovo učešće je bilo humanitarnog karaktera i stoga veoma dragoceno.

„Svojim učešćem želimo da prikupimo deo novca koji je potreban Marku Mijailoviću za invalidska kolica koja će biti izrađena po njegovoj meri. Šesnaestogodišnji Mark boluje od teškog oblika autoimune bolesti skleromiksedema od svoje desete godine i jedini je  identifikovan slučaj ovog oblika bolesti kod dece u svetu. Želim da se zahvalim svim domaćicama koje su napravile različite slane i slatke đakonije, čijom prodajom sakupljamo novac za Marka. Svi koji bi želeli da mu pomognu, neka nam se obrate“, rekao je Milan Pađan, predsednik ovog udruženja.

Organizacija skuplja novac za mladića koji ima retku bolest
Organizacija skuplja novac za mladića koji ima retku bolest

Veći broj žena se mogao zapaziti kod štanda Izabele Majoroš, koja je samostalno izložila svoje rukotvorine. Majoroš, članica Dnevnog centra za roditelje i decu, u slobodno vreme izrađuje nakit od fimo mase koja se peče i repromaterijala koji kupuje. Poseotioci su na njenom štandu mogli da vide i kupe unikatne minđuše, broševe, prstenje, ukrase za kosu i pribor za jelo čije su drške pravljene po porudžbini i maštovitosti ove mlade osobe.

„Učestvovala sam i prošle godine na ovom događaju i na Pasuljijadi. Pored  obaveza, kad god imam slobodnog vremena, pravim novi nakit, to me zaista ispunjava. Nadam se da ću privući pažnju devojkama i da će pronaći nešto po svom ukusu“, objasnila je Izabela Majoroš.

 Tamara Pantelić, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име