becej centar

Az óbecsei önkormányzat, a Városi Színház, az Óbecsei Község Ifjúsági Irodája és a LeaderNet civil szervezet a Helyi Felsőoktatási Hálózat program keretében első alkalommal szervezi meg a község egyetemistáinak és felsőfokú végzettségű polgárainak a konferenciáját. A mostani és az egykori hallgatók először találkoznak azzal a céllal, hogy a község jövőjét illető ötleteiket megosszák egymással.

 

A konferencia résztvevői bemutathatják majd fejlesztési elképzeléseiket, és párbeszédet folytathatnak majd Óbecse jelenének és jövőjének fontos kérdéseiről. A szervezők arra keresik a választ: milyen idegenforgalmi lehetőségek vannak a községben, hogyan kellene gondot viselni az emberi erőforrásokról, miként lehetne kihasználni a környék természeti adottságait, szüksége van-e Óbecsének információs-technológiai „üzleti inkubátorra”, mit kellene tenni annak érdekében, hogy a közpénzköltés átláthatóbb legyen. A Jó ötletek Óbecséért elnevezésű rendezvény kedden 18 órakor kezdődik a színházban.

A konferenciát dr. Pavle Sekeruš, az Újvidéki Egyetem nemzetközi kapcsolatokkal megbízott rektorhelyettese nyitja meg. Bár a konferenciát elsősorban az egyetemistáknak és a felsőfokú végzettségű polgároknak szentelik, a szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak az eseményen.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име