Nakon havarije na cevima 11. januara objekat Jodne banje, umesto na toplu vodu, greje se na električnu energiju. Cevi su popucale zbog dotrajalosti, a kako bi problem brzo rešili, prema rečima direktorke Doma zdravlja Bečej Kosane Nešić, kupljena su tri kalorifera, a pored toga koriste se i dve postojeće klime.

Osim što je grejanje na toplu vodu neefikasno zbog starosti infrastrukture, dotrajalih cevi verovatno najviše zbog agresivnih materija iz vode na koju se greju, ono je i skupo, dok zastoj na rešenju ovog problema pravi i to što objekat Jodne banje nije u vlasništvu Doma zdravlja, već PIK-a Bečej.

– Nadam se da ćemo naći rešenje sada kada PIK Bečej ima novog vlasnika. Mi smo tražili pomoć i lokalne samouprave, i oni su voljni da pomognu. Postoje projekti na kojima bismo mogli da konkurišemo kako bi se rešio problem grejanja, međutim, to nije u mogućnosti upravo zbog pitanja vlasništva objekta, rekla je direktorka Kosana Nešić.

Dok se problem nakon havarije nije rešio jeste bilo hladno, navodi direktorka, jer se to desilo u vreme kad je ovog meseca bilo najhladnije. Kupovinom i ugradnjom kalorifera stvoreni su adekvatni uslovi za rad zaposlenih i tretman pacijenata Jodne banje.

– Dodali bismo još grejnih tela, ali se mora voditi računa i o dotrajalim električnim instalacijama. Pregradili smo hodnik, odvojili deo objekta koji se intenzivno koristi za terapiju i u njega postavili grejno telo. Sve što smo mogli, mi smo uradili, objasnila je direktorka.

Kradljivac saniteta još nije poznat

Informacija iz policije o tome ko je u novogodišnjoj noći ukrao sanitet Doma zdravlja Bečej još uvek nema. Iako je vozilo znatno oštećeno, odnosno nije u funkciji, direktorka navodi da sve funkcioniše kako treba, te taj problem ne utiče na pacijente.

Podsetimo, u novogodišnjoj noći (31. decembar i 1. januar) iz garaže Doma zdravlja Bečej, oko 3.30, ukraden je sanitet. Oštećeno vozilo nađeno je u ataru Bačkog Petrovog Sela nedugo zatim, a za nepoznatim počiniocem policija i dalje traga, saznajemo iz Doma zdravlja. Izgrednik je sanitet star oko osam godina izvezao iz objekta bečejske zdravstvene ustanove, a nekoliko sati kasnije nađen je sa porazbijanim staklima i iščupanom ležaljkom za pacijente.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име