Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Mesna zajednica u Bačkom Petrovom Selu morala je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, zbog neophodnih dodatnih radova, da pokrene još jedan postupak javne nabavke koji se tiče druge faze sanaciji kapele na pravoslavnom groblju.

U pitanju je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda, koji je opravdan samo:  u slučaju dodatnih usluga ili radova koji nisu bili uključeni u prvobitni projekat ili u prvobitan ugovor o javnoj nabavci, a koji su zbog nepredvidljivih okolnosti postali neophodni za izvršenje ugovora o javnoj nabavci, pod uslovom da se ugovor zaključi sa prvobitnim dobavljačem, da ukupna vrednost svih dodatnih usluga ili radova (nepredviđeni radovi) nije veća od 15 odsto od ukupne vrednosti prvobitno zaključenog ugovora da od zaključenja prvobitnog ugovora nije proteklo više od tri godine i da se takve dodatne usluge ili radovi ne mogu razdvojiti, u tehničkom ili ekonomskom pogledu, od prvobitnog ugovora o javnoj nabavci, a da se pri tome ne prouzrokuju nesrazmerno velike tehničke teškoće ili nesrazmerno veliki troškovi za naručioca.

Mišljenje Uprave pozitivno

-U obrazloženju zahteva broj 398-4/2016 od 24.10.2016. godine, naručilac
navodi da je, nakon sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke, zaključio ugovor sa navedenom gupom ponuđača, te da je u toku izvođenja radova i nakon pregleda postojećeg krovnog pokrivača ustanovljeno da razmak letava nije odgovarajući za postavljeni crep, tako da je došlo do prokišnjavanja oko 60 odsto do 70 odsto krovne površine. Stoga se javila potreba za saniranjem nastalog problema tako što bi se izveli radovi na skidanju postojećeg crepa, demontaži postojećih slemenjaka i letava i ponovnom pokrivanju postojećim crepom, i izvođenjem nepredviđenih radova u iznosu od 15 odsto od ukupne vrednosti prvobitno zaključenog ugovora. U prilogu zahteva naručilac je dostavio Ugovor o javnoj nabavci radova druge faze na sanaciji kapele na pravoslavnom groblju u Bačkom Petrovom Selu, broj 398-2/2016, zaključenog dana 02.08.2016. godine sa grupom ponuđača koju čine privredno društvo Pro Casa d.o.o. iz Zrenjanina, SZR Daniel iz Ečke i privredno društvo DOO Pro Elektro iz Zrenjanina. Pored toga, priložen je i izveštaj nadzornog organa od 28.9.2016.godine, navodi se, između ostalog, u mišljenju Uprave za javne nabavke.

Drugim rečima, mesnoj zajednici je dozvoljeno da zaključi još jedan ugovor sa firmom koja je i do sada radila posao, zbog nepredviđenih troškova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име