Aktivisti Bečejskog udruženja mladih (BUM) su proteklog vikenda povodom katoličkog Uskrsa ofarbali 210 jaja i zahvaljujući donacijama građana koji su ih otkupili na Gradskoj pijaci, u humanitarne svrhe prikupili 10.500 dinara.

Prvo je grupa od 10- ak aktivista u petak ofarbala i ukrasila jaja, a već narednog dana ih ponudila sugrađanima. Grupa od šestoro aktivista učestvovala je u prodaji jaja na gradskoj pijaci, a tokom akcije su poštovane mere zaštite od korona virusa. Zahvaljujući donacijama oko 50 građana prikupljen je novac koji će biti usmeren za poboljšanje uslova života jedne porodice u Bačkom Gradištu.

Jaja, kao simbol ovog velikog praznika, osim farbom, ukrašena su logom BUM-a, ali i jednim novim. Naime, ove godine se akciji „Uskršnji BUM“ pridružila nova nova grupa mladih, učesnici projekta „Inovativnim aktivizmom u borbi protiv korupcije“. Oni su pokrenuli inicijativu čiji je naziv KAKO (Kreativni antikorupcijski optimisti) i planiraju umetničkim performansom u maju da skrenu pažnju na probleme u zaštiti životne sredine.

Drugi deo ovogodišnje tradicionalne akcije „Uskršnji BUM“ biće realizovan u subotu 1. maja jer vernici narednog dana po julijanskom kalendaru obeležavaju najveći hrišćanski praznik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име