Planinarsko-smučarsko društvo „Bečej – Leson“ organizuje u nedelju 29. juna tradicionalnu, šestu po redu, manifestaciju „Pešačimo u prirodi“, koja se održava kod Bisernog ostrva u Parku prirode „Stara Tisa“.

 

– Skup je, kao i uvek, u 9 sati kod mosta koji spaja Bačko Gradište s Bisernim ostrvom. Za Bečejce je obezbeđen besplatan autobuski prevoz. Potrebno je doći u 7.30 sati ispred prostorija Auto škole „Leson“ u Čarnojevićevoj ulici. Očekujemo dolazak brojnih planinara iz skoro svih vojvođanskih društava. Učesnici ravničarenja mogu da biraju hoće li pešačiti „turu zadovoljstva“ od pet ili nešto dužu od 12 kilometara, dok će biciklisti voziti 25 kilometara. Biciklistička maršruta se vozi prema Čurugu i nazad, a pešačenje se odvija stazama prema dvorcu Rohonci i dalje do pumpe prema mostu kod Novog Bečeja, izjavila je za Dnevnik predsednica organizatora Mirjana Vuković.

Brojni ljubitelji prirode iz zemlje i regiona priključuju se bečejskim planinarima svake godine i uživaju u čari Bisernog ostrva u Parku prirode „Stara Tisa“. Valja istaći da je Park odnedavno dobio drugu kategoriju, što znači da je zaštićeno područje od velikog značaja.

Ture su u kondicionom i tehničkom smislu lake i može ih svako savladati, pa nema razloga da se ovako interesantni izlet propusti.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име