Još sredinom maja je Vladimir Jovanović predao na pisarnici opštine Bečej potpise 1.302 građana Bačkog Gradišta kojim traže izgradnju biciklističke i pešačke staze sa rasvetom na putu prema Bisernom ostrvu.

Deonica je renovirana pre nekoliko godina i od tada se problem u saobraćaju povećavao. Na delu tog puta se pre nešto više od dva meseca, podsetimo, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je automobil naleteo na decu od kojih je nekoliko teško povređeno. Ubrzo je održan sastanak sa roditeljima u posredstvu rukovodstva tamošnje škole i postavljeni su usporovači saobraćaja, kao prvo rešenje. Međutim, konačno rešenje koje se zahteva peticijom mora biti konkretniije.

Moja konkretna očekivanja su da se još ove godine, podvaličim ove godine, počne da se radi, da konačno dobijemo tu stazu, da odvojimo, na prvom mestu decu sa puta, a i nas odrasle i životinje, na kraju krajeva, kaže pokretač peticije i dodaje da mnogo mladih koristi taj deo u rekreativne svrhe.

-Ne želim nikog da osuđujem niti bilo šta da kažem u negativnom smislu, ali nama je obećan kružni tog, semafor, kao i parking u centru sela, a obećana je sanacija ulice Save Kovačevića koja je samo posuta tucanikom, što nije dobro rešenje, tvrdi Jovanović.

Do danas, kako je nama poznato, nema zvaničnog odgovora na peticiju, a predsednik opštine Bečej kaže da su početkom maja organizovali sastanak sa nekoliko preduzeća i organizacija povodom uređenja tog dela sela, a tema je bila u ulaganje u saobraćaj.

-Plan koji opština ima jeste da se uradi biciklistička ili pešačka staza od sela do Bisernog ostrva, a ono što još hoćemo da uradimo je rasveta u pomenutom delu, rekao je predsednik opštine Bečej i naveo da su relevatni sagovornici na ovu temu, pored roditelja dece koja su povređena u nesreći, kao i udruženje građana koje čine ljudi koji žive u tom delu Bisernog ostrva, a da pokretač ove peticije nije ni učestvovao u akciji Budžet po meri građana, odnosno nije prisustvovao sastancima povodom razgovora o budžetu, rekao je, između ostalog, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име