U okviru priprema za početak grejne sezone Javno preduzeće „Toplana“ Bečej počevši od ponedeljka 6. oktobra počinje sa takozvanim hladnim, a od srede 8. oktobra sa toplim probama sistema daljinskog grejanja.

 

U toku „hladnih“ proba radnici JP „Toplana“ radiće dopunjavanje i stavljanje pod pritisak vrelovodne mreže, toplotnih podstanica i kućnih instalacija centralnog grejanja kupaca. Što se „tople“ probe tiče, ispitivaće se funkcionalnost postrojenja za proizvodnju toplotne energije, vrelovodne mreže i toplotnih podstanica kupaca.

-S obzirom na to da sistem daljinskog grejanja nije bio u funkciji više meseci prilikom proba mogu se očekivati curenja u toplotnim podstanicama i na kućnoj instalaciji centralnog grejanja kupaca. Zbog toga molimo sve kupce da u narednom periodu obrate pažnju na eventualna curenja na kućnoj instalaciji centralnog grejanja, navodi se u saopštenju.

U slučaju curenja na kućnoj instalaciji, toplotnim podstanicama ili na vrelovodnoj mreži kupci mogu da se obrate na telefone 021/6912-761 ili 021/6915-470. Iz tog preduzeća objašnjavaju i da, u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom iz sistema daljinskog grejanja, grejna sezona počinje 15. oktobra, a izuzetno može da počne ranije i to ako tri dana uzastopno u 21 čas temperature spoljnjeg vazduha iznosi 12 stepeni celzijusa ili niže.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име