I program poslovanja bečejske Toplane na dnevnom redu
I program poslovanja bečejske Toplane na dnevnom redu

Javno preduzeće „Toplana“ Bečej od 24. decembra je u prinudnoj naplati, a iznos blokade na današnji dan (31. decembar) je 12.693.280 dinara. Bečejska „Toplana“ u protekle tri godine bila je nelikvidna ukupno 14 dana.

Osim što je trenutno u blokadi, nelikvidna je bila i od 20. februara do 26. februara 2014. godina, kao i od 20. aprila do 21. aprila ove godine. Inače, podaci o broju dana nelikvidnosti i periodima nelikvidnosti mogu se pronaći na sajtu Narodne banke Srbije za tri godine unazad, računajući od dana upita.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da JP „Toplana“ nije uspela da otplati dug prema „Srbijagasu” prodajom svog udela u „Gas“-u, odnosno da nije došlo do dogovora s tim u vezi. Radojević je istakao i da je lokalna samouprava uputila dopis Vladi Republike Srbije kako bi se otpisao dug bečejske „Toplane“ prema Srbijagasu, budući da je odlučeno da i dugovi Srbijagasa budu isplaćeni iz republičkog budžeta.

Deset miliona dinara iz budžeta za projekat toplane na biomasu

U budžetu opštine Bečej predviđeno je 10 miliona dinara za izradu projekta za potrebe građenja toplane za biomasu. Ovaj iznos predviđen je u vidu subvencije, a prema rečima predsednika opštine takva investicija trebalo da utiče na rešavanje problema u JP Toplana Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име