Sedamdesetak lađa sa oko 180 članova posade isplovilo je jutros ( 21. jun) u 9 sati iz Novog Sada prema Titelu, što je prva deonica ovogodišnje regate Vode Vojvodine. U narednih deset dana, od 21. do 30. juna, „panonski mornari” ploviće duž 310 kilometara Dunavom, Tisom i bačkim kanalima. Panonska flotilla u najveću potisku opštinu stiže u utorak 24. juna.

 

I ova, šesta po redu regata u organizaciji Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine”, međunarodnog je karaktera – pored domaćih učesnika, sa domaćinima plove i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

– Sudeći prema atmosferi koja je vladala tokom prvih kilometara ovogodišnje regate, jasno je da će i ovu plovidbu obeležiti lepo druženje i anegdote za pamćenje, najavljuju organizatori. Ove godine regata Vode Vojvodine plovi na ruti Novi Sad, Titel, Aradac, Novi Bečej, Bečej, Srbobran, Ruski Krstur, Karavukovo, Bačko Novo Selo i Banoštor, odakle se vraća na start, u Novi Sad. Zahvaljujući domaćinima iz lokalnih samouprava ovih gradova i mesta, regataši će na svom krstarenju ravnicom imati priliku da uživaju u zanimljivim programima i upoznaju se sa njihovim načinom života i tradicijom. Ovu rekreativnu regatu JVP Vode Vojvodine tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog dana Dunava 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu.

Regata u Bečej stiže u utorak

Panonska flotilla u najveću potisku opštinu stiže u utorak 24. juna. Detalje o satnici i programu koji će Bečejci pripremiti za regataše objavićemo naknadno.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име