Rezultati male mature u Južnobačkom okrugu nešto su slabiji nego ranijih godina. Od 5.574 malih maturanata samo je jedan, i to u Novom Sadu, za upis u srednju školu sakupio svih 100 bodova, što znači da je svim peticama u osnovnoj školi dodao i maksimalan broj bodova na završnom ispitu.

 

 

Sa 99 i 98 bodova u trku za srednjoškolske klupe u najvećem vojvođanskom okrugu krenulo je 110 osmaka, od kojih je čak 88 iz škola s novosadske teritorije. Više od 95 bodova u upisnu trku unelo je u celom okrugu 493 učenika, dok više od 93 boda ima njih 785. Takođe, s više od 90 bodova ima 1.159 osmaka. Ostali su imali ispod 90 bodova, pri čemu čak više od polovine petnaestogodišnjaka iz južne Bačke, tačnije njih 2.902, za srednje škole konkuriše sa 75 i više bodova, prenosi Dnevnik. Svi mali maturanti, kada u sredu provere liste želja, u četvrtak će moći da ih vide ispravljene, a zatim im ostaje da sačekaju nedelju, kada će biti objavljen raspored učenika po srednjim školama u prvom upisnom krugu.

Oni koji budu raspoređeni, 7. i 8. jula upisivaće se u svoje nove škole, a ostali će već u nedelju videti u kojim školama je ostalo slobodnih mesta i za ta mesta moći će da konkurišu u ponedeljak, 7. jula, s novim listama želja. Raspored po srednjim školama u drugom upisnom krugu biće objavljen 10. jula, kada će se i ovi učenici upisati, čime će ovogodišnji upis u srednje škole biti i okončan.

 

Izvor: Radio 021

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име