Sa jedne od prethodnih izdanja manifestacije
Sa jedne od prethodnih izdanja manifestacije

Kad Tisa cveta ekskluzivni prirodni fenomen i povratak romantici

Kome će ove godine, po legendi, u vreme cvetanja, Tisa ispuniti ljubavne ili  možda neke druge želje, doći će da provere svi zaljubljenici u romantiku, prirodne fenomene i dobar provod 10, 11 i 12. juna u Novi Bečej na manifestaciji Kad Tisa cveta.

-Tiski cvet je stariji od dinosaurusa, po rečima biologa. Takođe je zaista je izuzetno redak prirodan fenomen. Cvetanje reke dešava se samo na Tisi u ovom delu toka i na reci Jang Cek Jang u Kini. Zato ljubitelji prirode dolaze da uživaju u jedinstvenosti i ekskluzivnosti ovog događaja, a romantici da provere legendu po kojoj tih dana Tisa ispnjava ljubavne želje ako u nju pustiš svećicu utisnutu u licidersko srce, rekla je Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije Kad Tisa cveta.

Ona je dodala da u vreme kada su nam verovanje u ljubav, romantiku i ispunjenje želja više nego neophodni očekuju i više od rekordnih prošlogodišnjih 9.000 posetilaca.

Na obali Tise, u čardama, pored noćnog provoda i koncerata, tih dana će biti živo i interesantno jer će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji svako moći da pronađu nešto za sebe.

Centralni događaj je naravno puštanje svećica na liciderskom srcu koje počinje oko 21 sat, ali u petak će svi posetioci već od 18 sati imati mogućnost da se provozaju čamcima ili kočijama, posete dečiji kutak na plaži Cvetić – Tiski svetić, ili se počaste đakonijama sa Tiskog etno bazara. Od 21.30 sati nastupaće bendovi petak: WordUp, subota: Ribica Kiseonik i Banda Drvena i nedelja: La Banda već od popodnevnih do kasnih večernjih sati. Program u subotu i nedelju počinje od 16 sati.

Što se tiče programa na vodi organizatori najavljuju pravi romantični doživljaj i neka iznenađenja. Iako je i sam prizor hiljada svećica koje plove tisom na liciderskom srcu zaista impozantan uvek nas obraduju sa novim igrama vatre i vode na Tisi, koja se pretvara u pravu pozornicu.

-Nikad nije bila aktuelnija deviza „Vodimo ljubav, a ne rat“, svi ružni događaji koji su nas okupirali tokom pandemije i rata u Ukrajini dodatno su istakli potrebu za lepotom života koju treba živeti kada god je to moguće. Okupirani užurbanom svakodnevicom, zaboravljamo na najvažnije, a to je upravo porodica, partnerstvo u ljubavi i pronalazak srodne duše sa kojom delimo i dobro i  lakše podnosimo zlo. Naša manifestacija je jedinstvena po tome, što nas kroz ovaj izuzeni prirodni fenomen cvetanja reke, podseća da ne zaboravimo taj segment našeg života. Jer Tiski cvet živi 3 godine u mulju, da bi samo tokom jednog dana izronio iz reke, vodio ljubav, produžio vrstu i nestao u večnosti ostavljajući svoje potomke. 3 godine života za jedan dan ljubavi, pozvala je Nevena Subotić, na ovaj način, sve da im se pridruže na najromantičnijoj manifestaciji na Balkanu.

Tiski cvet se najčešće pojavljuje u sumrak između 18 i 20h, tako da oni koje najviše zanima taj deo manifestacije u to vreme budu spremni da ga traže čamcima po Tisi, ili posmatraju rojenje sa obale.

Kad Tisa cveta podržavaju Opština i Turistička organizacija Novi Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име