Najlepše je na pobedničkom postolju | Foto: Vlastimir Jankov
Najlepše je na pobedničkom postolju | Foto: Vlastimir Jankov

Mladi kajakaši šabačke Zorke trijumfalno su okončali ovogodišnju pionirsku i mini kajak ligu. U Mini kajak ligi sa ukupno 20 klubova osvojili su tokom četiri kola 357 bodova, četiri više od drugoplasiranog Tarketa iz Bačke Palanke, a treće mesto pripalo je Bečeju (200 bodova), koji je bio domaćin poslednjeg takmičarskog kola.

Kada je, pak, pionirska kategorija u pitanju, Šapčani su bili daleko ubedljiviji. Osvojili su u konkurenciji 16 klubova ukupno 99 bodova, Zabrežje je drugo sa 63, a dva boda manje ima trećeplasirani Bečej.

Podsetimo da je sezona krenula aprila meseca prvim kolom u Beogradu, nastavljeno je u Novom Sadu, pa Bačkoj Palanci, a završilo se na Tisi kraj Bečeja, gde je nastupilo oko 270 takmičara u obe uzrasne kategorije iz 14 klubova. Vremenski uslovi su išli na ruku organizatoru Kajakaškom savezu Srbije i domaćinu poslednjeg kola Kajak kanu klub Bečej, pa je sve održano u predivnom ambijentu „panonske princeze“.

Iako Šapčani nisu bili najuspešniji u mini kajaku na Tisi, bodovna zaliha s ranijih takmičenja omogućila im je da se na kraju raduju. U Bečeju su najbolji bili Bačkopalančani sa 90 bodova, Šapčani su osvojili tri manje, a trećeplasirani domaćin je sakupio 52 boda.

U pionirskoj konkurenciji nije bilo dileme. Šapčani su, kao i na prethodna tri takmičenja, bili superiorni. U Bečeju su osvojili 27 bodova, drugi su bili Bečejci sa 20, a treći takmičari iz Zabrežja sa 17 bodova.

Prava ikebana kajaka kraj Tise | Foto: Vlastimir Jankov
Prava ikebana kajaka kraj Tise | Foto: Vlastimir Jankov

-Mi se takmičimo sa ukupno 17 takmičara u mini kajak ligi i trojicom takmičara u pionirskoj ligi, pa u tome treba tražiti razlog što nismo bolje plasirani u generalnom plasmanu. U individualnom plasmanu smo pokupili najveći broj medalja, ali je to malo za ukupni bodovni saldo. U mini kajaku se ističu Nemanja Grčić i Miloš Marić, a u pionirskoj konkurenciji odskaču Miloš Stojkov i Aleksandar Hadnađev, rekao nam je trener mladih bečejskih kajašaša Vladimir Živanović.

Sa poslednjeg kola Mini kajak lige na Tisi kraj Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Sa poslednjeg kola Mini kajak lige na Tisi kraj Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

Dodajmo na kraju da je prošle nedelje u Bačkoj Palanci održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u mini kajaku, gde je domaći Tarket bio prvi ispred Bečejaca. Naredne subote, 20. avgusta, Bačkopalančani će opet biti domaćini najmlađim kajakašima, jer će biti organizatori Otvorenog prvanstva Srbije u mini kajaku.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име