Goran Relić je krajem juna od Kajak kanu klub Bečej zatražio ispisnicu za njegovu ćerku Biljanu Relić, ali uprava petnaestogodišnjoj kajakašici do prelaznog roka neće izdati taj dokument. Kako iz KKK Bečej navode, ispisnice se prema pravilu izdaju krajem godine, ali je odluka doneta i zbog interesa kluba. Goran Relić je krajem jula kod Ministarstva omladine i sporta podneo zahtev za sprovođenje nadzora u bečejskom klubu zbog, između ostalog, lošeg tretmana njegove ćerke.

– U obrazloženju mog zahteva prema ministarstvu naveo sam da je Biljana pred prvenstvo Vojvodine imala bolove u ramenu, te smo prema savetu lekara rešili da smanjimo broj trka kako se stanje ne bi pogoršalo. Uprava kluba je insistirala na još trka i njihov stav je bio da vesla to što su oni naložili, ili neće imati pravo da vesla niti jednu trku. Moja ćerka se obratila treneru mlađih grupa, rekla mu da ne želi da vesla grupni čamac zbog bolova u ramenu, a on je ženskom detetu od 15 godina odgovorio, koristeći ružne reči, da to može da uradi. Zbog nerazumevanja i straha da će se slične situacije ponavljati, blagovremeno sam tražio ispisnicu iz kluba. Od tad do danas traje šikaniranje i diskriminacija mog deteta. Iako je Biljanin trener zbog ovakvih i sličnih situacija napustio klub, a ona nije dobila ispisnicu, nije joj dodeljen trener. Za naredno takmičenje, iako su ostaloj deci dodeljene discipline koje će veslati, njoj ništa nije rečeno. Pošto sa njom niko ne radi, obratio sam se predsedniku kluba sa pitanjem koga da pitam šta, odnosno, koju disciplinu će Biljana veslati, a on mi uzvratio „pitaj onog koga si i do sad pitao”, iako je svestan da njen trener više nije u klubu, objasnio je otac Biljane Relić.

S druge strane, predsednik kluba Milivoj Stojkov negira tvrdnje Gorana Relića, kaže da je Biljanin trener, kao i ranije, Pera Stojanović, te ističe da kajakašica nije diskriminisana.

Prema njegovim rečima, razlog zbog kog Biljana Relić nije dobila ispisnicu je taj što se ona izdaje u prelaznom roku, krajem godine. Drugi razlog je interes kluba, odnosno njeni nastupi na prvenstvima, navodi Stojkov, i dodaje da je ponašanje njenog oca još jedan od razloga zašto Biljana Relić do prelaznog roka neće dobiti dokument kojim bi mogla da napusti klub.

– Sledeći veliki razlog je ponašanje njenog oca koji opstruira rad kluba na svim mogućim nivoima: i na opštinskom, pokrajinskom, kao i kod kajakaškog saveza, iznošenjem neistina o radu kluba i radu članova upravnog odbora, rekao je Stojkov.

Pored Relićeve ispisnice su zatražili Oskar Lukač i Ljiljana Nović. Oni će, kako tvrdi Milivoj Stojkov, kao i Biljana Relić, ispisnice dobiti nakon prvenstva države koje je će biti održano 15. septembra. Na pitanje ko u bečejskom klubu trenutno radi sa Biljanom Relić, Stojkov je odgovara da je to Pera Stojanović, odnosno trener sa kojim je kajakašica i ranije radila. On je istakao da je klub sa trenirima potpisao ugovore, kao i to da Stojanović nije podneo ostavku, te da uprava nema na osnovu čega da mu da ostavku. Predsednik KKK Bečej ističe da Relićeva, pored Stojanovića, na raspolaganju ima i drugog trenera koji, kako ocenjuje, nije po volji njenog oca.

Upitan da li je on i dalje trener Biljane Relić, Pera Stojanović kaže da on nije više trener u klubu, te da je uprava obaveštena o tome još 5. avgusta, kao i da dogovor i ugovor nisu ispoštovani.

– Nesporazumi nisu mogli da se izglade, deca su se osula, ostao sam na troje četvoro dece i primetio sam da nisam više potreban. O problemima i atmosferi u klubu sam obavestio predsednika, trenere, sekretara.  Nismo u svađi, ali ne možemo više da nađemo zajednički jezik. Već smo početkom godine imali sličnu situaciju, ali sam rešio da ostanem u klubu, obećavali su mi poboljšanje situacije, ali se ništa nije promenilo. Članovima kluba se vode i oni koji na vodu nisu dolazili godinama. Na imejl koji sam poslao svim članovima Upravnog odbora mi je odgovorila Vesna Tomićević, koja je rekla da što se tiče atmosfere u klubu nisu oni zaduženi za nju, nego treneri i deca, a da oni samo upravljaju klubom iz senke u oblastima za koje su nadležni. Ja sam zahtevao organizaciju, normalnu komunikaciju i određena pravila, koja bi važila da za sve, a ne samo za pojednice. Kada sam shvatio da se situacija neće popraviti, rešio sam da napustim klub, istakao je Stojanović.

Ministarstvo omladine i sporta još uvek nije odgovorilo na zahtev Gorana Relića da se obavi nadzor u KKK Bečej.

Biljana Relić, prema rečima njenog oca, neće nastupiti na državnom prvenstvu, koje je, inače, trebalo da se održi prethodnog, a odloženo je za ovajvikend. Ona će, kako je i planirano mesecima ranije, kao članica reprezentacije Srbije nastupiti na nadmetanju Olimpijske nade koje će biti održano od 13. do 15. septembra u Račicama u Češkoj. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име