Biljana Relić i Ivana Janić su uzele zlatnu medalju u disciplini k-2 500 metara na Olimpijskim nadama u Račicama u Češkoj. Mlada bečejska kajakašica još uvek, kako kaže, nije svesna ovog uspeha, a osmeh sa lica ne skida ni danima nakon povratka iz Račica, gde je održano prestižno takmičenje za kadete.[widgetkit id=90]

 

Dvosed Janić Relić je 14. septembra prvi stigao na cilj, sa vremenom 1:49.540, i tako osvojio najsjajnije odličje. Biljana Relić se narednog dana nadmetala u disciplini za koju kaže da joj je najdraža, k-1 200 m, ali nije uspela da se domogne medalje. Bečejska kajakašica je trku završila sa vremenom 46.259, te zauzela četvrto mesto.

– Ivana i ja smo imale velika očekivanja, očekivale smo medalju, ali ne i zlatnu. U trku smo ušle potpuno opuštene. Ni sada nisam svesna da smo ostvarile tako veliki uspeh, iskrena je Biljana Relić.

Ipak, žala zbog toga što u jednosedu nije uspela da uzme odličje malo ima.

– Što se jednoseda tiče, tu su očekivanja bila veća, očekivala sam više od sebe. To što nisam uspela da osvojim medalju u ovoj trci, uspela sam da prebolim baš zbog osvojenog zlata u dvosedu, mada mi u prvim momentima uopšte nije bilo svejedno što nisam uzela odličje, navodi petnaestogodišnja sportistkinja.

Ona je sebi za sledeće Olimpijske nade zacrtala da, kako ističe, konačno osvoji medalju u jednosedu, ali i da sa svojom partnerkom Ivanom Janić ponovo trijumfuje u dvosedu.

– Ivana i ja se dobro poznajemo, i nije prvi put da se smo veslale na međunarodnim takmičenjima. I kada smo se spremale i kada smo se takmičile, dale smo svoj maksimum. Sve u svemu, očekujem medalju i naredne godine, i to, nadam se ponovo zlato, objašnjava Biljana Relić.

Pored toga da ponovi ovaj uspeh, Relićeva ima ambicije da sledeće godine konačno osvoji medalju i u jednosedu. Ona od naredne sezone, izvesno je, neće veslati za Kajak kanu klub Bečej. Čeka se ispisnica iz KKK Bečej, te će  karijeru graditi negde drugde.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име