Biljana Relić postala je prvakinja Evrope u sprintu (diciplina k-1 200m) na minulom Evropskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu. Kajakašica iz Bečeja je stazu od 200 metara preveslala za 40 sekundi 726 stotinki, ostavivši iza sebe vršnjakinje iz Ukrajine i Rusije.

Sa dva zlata Biljana Relić postala je najuspešnija juniorka Srbije na Evropskom šampionatu, budući da je najsjaniju medalju u Plovdivu prvog finalnog dana osvojila i u juniorskom dvosedu u sastavu sa Marijom Dostanić. One su u trci na 500 metara u olimpijskoj disciplini, preveslavši stazu za 1 minut 41 sekundu 640 stotinki ostavivši iza sebe za više od dve sekunde drugoplasiranu posadu Poljske i trećeplasiranu posadu Mađarske.

Već sutra očekuje je novo takmičenje. Kao i uvek, daće sve od sebe, bez obzira što je pre samo nekoliko dana ispunila svoj san.

Iza naše sagovornice, uspešne mlade sportistkinje, mnogo je odricanja, ali se trud uvek isplati. Bezuslovna je podrška porodice, najviše oca Gorana, kao i trenera, kako ističe, i bez toga ne bi mogla.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име