Osamnaestogodišnja Ana Balind i četrnaestogodišnji Miodrag Ikadinović već pet godina treniraju kajak u bečejskom klubu. Jedni su od mnogih mladih koji su juče proveli prijatno popodne uz druženje sa upravom kluba, roditeljima, kao i osvajačima srebrne medalje na minulim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sugrađaninom Markom Tomićevićem i njegovim partnerom iz dvoseda Milenkom Zorićem.

Jedinstvena je ovo bila prilika da se popriča sa čuvenim članovima Kajakaškog kluba Bečej koji su mnogima od njih uzor. Miodrag Ikadinović može biti srećan što ga za predstojeće Olimpijske nade priprema upravo Marko Novaković, trofejni bečejski kajakaš koji i dalje niže odličja.

Škola kajaka Vladislava Živanovića Bate iznedrila je veliki broj trofejnih sportista, na koje Bečej može biti ponosan. Kub, najviše zbog materijalne situacije, ne može da priušti sebi takmičare visokog ranga koji su upravo na Tisi seli u kajak i napravili prve zaveslaje. Međutim, postoji recept za velike uspehe koji se postižu od najranije takmičarskog uzrasta – to su disciplina, posvećnost i upornost.

Bez svesrdne pomoći roditelja bečejski klub ne bi imao zapažene uspehe. Ovo je jedna od najznačajnih sezona kojoj se raduju i roditelji.

Veliki uspeh Bečejca Marka Tomićevića podsticaj je i za lokalnu samoupravu, kao i za upravu kluba koja ima za zadatak da budućim osvajačima medalja sa nadmetanja svetskog ranga obezbedi što je moguće bolje uslove za rad.

Druženje u kamp naselju kraj Tise u Bečeju svojim je prisustvom uveličao i Tomićevićev partner iz Bačke Palanke Milenko Zorić. Zbog sportskih i prijateljskih kontakata nije retko gost u najvećem potiskom mestu.

Osvajanjem jedne od osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju popularnost kajaka kao sporta sve je veća, a o tome svedoči i broj novih članova upisanih u bečejski klub ovog septembra. Popularnost iziskuje i mnogo pojavljivanja u medijima što je za Marka Tomičevića postala rutina.

Žal Marka Novakovića za medaljom sa olimpijskih igara ne janjava. Druženje sa prijateljima u dobro poznatom ambijentu, ipak, daje pozitivnu energiju i podstrek za buduće pobede.

Kajak je individualni sport i uspeh zavisi najviše od pojedinca iako  ceo trenerski tim stoji iza velikih uspeha. To najbolje zna Jožef Šoti koji je prvi Bečejac koji je u kajaku izborio odlazak na Olimpijske igre.

Tri generacije kajakaške porodice Šoti, podmladak kluba, roditelji, uprava, predstavnici lokalne samouprave, mladići koji su kajak podigli na najviši mogući nivo u srpskom sportu. To je slika iz Bečeja jednog toplog septemarskog popodneva kraj Tise.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име