Proslavljeni srpski kajakaš Marko Novaković, član Olimpijskog tima Srbije, u pratnji samba plesačica i kapuerista, posetiće u četvrtak 12. maja Bečej, gde će od 12 sati na centralnom gradskom trgu biti održan „Olimpijski karneval“.

Karavan u Bečeju prvi je od ukupno devet, koliko će ih biti u gradovima Srbije. Uz zabavni program i druženje sa olimpijcem iz Bečeja, biće održano i takmičenje za učenike osnovne škole, od prvog do četvrtog razreda, imati priliku da se zajedno sa vršnjacima iz ostalih osam gradova pokušaju za svoju školu da osvoje nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije.

„Olimpijski karneval” je manifestacija, čiji je cilj promocija Olimpijskog tima Srbije i priprema ispraćaja olimpijaca za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija – domaćina Olimpijade 2016, u gradove Srbije donose samba plesačice i kapoeristi iz Centra brazilske kulture. Pored Bečeja, „Olimpijski karneval” će posetiti još osam gradova Srbije – Zrenjanin, Apatin, Bačku Topolu, Šabac, Vranje, Ivanjicu, Pirot i Bajinu Baštu. Stanovnici ovih gradova, a posebno oni najmlađi, imaće priliku da se zabave i druže sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Pored zabavnog i sportskog dela  „Olimpijski  karneval” za učenike osnovnih škola ima i takmičarski karakter, tako da će pobednička škola  na nivou svih devet gradova, osvojiti nagradu u sportskoj opremi u vrednosti od 100.000 dinara koju daruje Vojvođanska banka.

Foto: kajakss.org.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име