Vršilac funkcije ministra privrede i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i direktor kompanije KVS za Srbiju Suad Kumbarić, u prisustvu predsednika opštine Vuka Radojevića, položili su danas (11. marta) u industrijskoj zoni u Bečeju kamen temeljac fabrike za doradu semena nemačke kompanije.

 

 -Nadamo se da ćemo prvi kukuruz primati već prve nedelje avgusta 2014. godine. Svečano otvaranje će sigurno biti tokom avgusta ili septembra, izjavio je u Bečeju direktor kompanije Suad Kumbarić.

Kako je Kumbarić naveo, za KVS je ovo jedna od najvažnijih investicija u ovom trenutku.

– Investicija je vredna više od 40 miliona evra. Za nas, kao semensku kuću, ovo je prva grinfild investicija. Mi smo prva strana kuća koja je prepoznala da je Vojvodina pravo mesto za proizvodnju semena. Ukupan spoljno trgovinski bilans Srbije će ovim biti povećan, jer je od 70 do 80 odsto proizvodnje namenjen izvozu, što u regionu, države bivšeg Sovjetskog saveza, tako i Zapadne Evrope, istakao je direktor.

Prema rečima ministra u tehničkoj vladi Mirovića ovo je važna vest ne samo za Bečej, već i za celu državu.

-KVS nije više gost u Bečeju, ona je domaćin, i biće uzor, ali i poziv drugim investitorima u mnogo većem broju u ovoj opštini, kazao je Igor Mirović.

Ooko 250 radnih mesta je nešto za šta se vredi boriti, apostrofirao je predsednik opštine Bečej.

-Mi, kao lokalna vlast, sve ćemo učiniti u tom pravcu i u narednom periodu pokazati i ostalim inostranim partnerima da smo spremni za inostrane, ali i domaće investicije, naveo je Vuk Radojević. On je podsetio na projekat elektro – energetskog osnaživanja ovog dela industrijske zone, gde je ministarstvo za regionalnu upravu zajedno, zajedno sa lokalnom samopuravom, učestvovalo sa 16 miliona dinara. Pored toga, najavljeo je i uređenje kanalizacione infrastrukture, čiji je vrednost oko 18 miliona dinara, realizovaće se uz pomoć ministarstva, ove godine, a planirana je i gradnja gasnog cevovoda, koji bi osnažio ceo ovaj blok industrijske zone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име