Sastanak koordinatora i aktivista kampanje Govor bez mržnje (No hate speech) usmerene na borbu protiv govora mržnje, koji je okupio više od 40 predstavnika zemalja članica Saveta Evrope u kojima je kampanja aktivna, održan je u Strazburu od 9. do 11. novembra u Strazburu u Francuskoj.

Srbiju je predstavljao aktivista kampanje Dane Mandić iz Bečeja, inače koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej, koja je sprovela brojne akcije usmerene na promociju ove kampanje, tolerancije i ljudskih prava. Prisutne je pozdravila Antje Rotemund, šefica Odseka za mlade Saveta Evrope, podelivši viziju za budućnost, a sa njima je sve vreme radio Rui Gomeš, zadužen za koordinaciju Kampanje u omladinskom sektoru Saveta Evrope.

Tokom sastanka, predstavljena je situacija na nacionalnom nivou, razmatrani su dosadašnji izazovi uz predloge za efektnije funkcionisanje kampanje u narednom periodu, a izlagane su i ideje za dalje delovanje, imajući u vidu da će se kampanja zvanično naći u fokusu evropske omladinske politike do 2017. godine. Jedan od akcenata stavljen je na povezivanje nacionalnih komiteta i regionalnu saradnju, a navedeno je i da će Savet Evrope odrediti model podrške onim zemljama gde nacionalni komiteti ne funkcionišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име