Radovi na uglu Republikanske i Sinđelićeve ulice | Foto: Vlastimir Jankov
Radovi na uglu Republikanske i Sinđelićeve ulice | Foto: Vlastimir Jankov

Poboljšanjem vremenskih uslova, radne mašine na četiri lokacije u Bečeju izvode radove na izgradnji kanalizacijone mreže. Ukupna vrednost radova je oko 102 miliona dinara, a cevi za odvođenje fekalne vode biće postavljene u dužini od oko pet kilometara, čime će se pokrivenost gradske kanalizacije povećava za oko 10 odsto.

-Razuđenost radova je zato što realizujemo projekte iz 2007. i 2008. godine. Paralelno radimo nove projekte kojima ćemo zatvarati celinu po celinu i tako smanjiti nepokrivenost kanalizacijom, koja je sada oko 50 procenata, bilo je prvo što nam je rekao direktor JP „Vodokanal“ Zoran Grbić. Sredstva su obezbeđena od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Fonda za zaštitu životne sredine, a učešće lokalne samouprave je 20 procenata. Evidentno je da postoji značajan broj nesavesnih sugrađana koji ispuštaju fekalnu vodu u atmosfersku kanalizaciju. Očekujemo da će se ovim radovima taj broj sugrađana smanjiti, jer će se priključiti na kanalizaciionu mrežu i time će se dobiti višestruka korist.

Radne mašine horgoške firme „Potiski vodovod i Javornik“ angažovane su na izgradnji primarnog kolektora u ulicama Stevana Kojića i Đure Jakšića od Radivoja Simića do Dimitrija Tucovića u dužini od oko dva kilometra. Novosadska fimma „Graditelj“ radi u Novosadskoj ulici i u Ulici Miloša Bugarskog u Novom selu, a firma „Bulevar kompani“ iz Novog Sada radi na uglu Republikanske i Sinđelićeve ulice.

-U toku je postupak javne nabavke za izgradnju sekundarnog kolektora u ulicama Doža Đerđa, Petefi Šandora, Republikanske, Tančić Mihalja i Dimitrija Tucovića u ukupnoj dužini od oko kilometar i po. Ukoliko nastavimo s ovim trendom radova, očekujemo da će Bečej za desetak godina biti pokriven kanalizacionom mrežom na čitavom gradskom prostoru, zaključuje direktor JP „Vodokanal“ Zoran Grbić.

Pored kanalizacione mreže u Bečeju, novosadska firma „Graditelj“ izvodi radove na povezivanju cevovoda sa bunarom izbušenim 2008. godine na vodozahvatnom polju u Bačkom Petrovom Selu, što je prva, od ukupno tri, etapa prve faze izgradnje vodovoda u najvećem potiskom selu.

1 KOMENTAR

  1. Ukoliko nastavimo s ovim trendom radova, očekujemo da će Bečej za desetak godina biti pokriven kanalizacionom mrežom na čitavom gradskom prostoru, zaključuje direktor JP „Vodokanal“ Zoran Grbić….NE LIPŠI MAGARČE DO ZELENE TRAVE

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име