Iz opštinskog budžeta sedam miliona za sportske programe
Iz opštinskog budžeta sedam miliona za sportske programe

Odbornici Skupštine opštine Bečej konstatovali su danas (29. jun) ostavku Vuka Radojevića na funkciju predsednika opštine Bečej. Ostavkom Radojevića, koji je izabran za sekretara u pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, šumarstvo vodoprivredu, prestaje i mandat kompletnoj izvršnoj vlasti u najvećoj potiskoj opštini.

Međutim, članovi opštinskog veća ostaju na dužnosti i obavljaju poslove iz nadležnosti do izbora nove izvršne vlasti, što će najverovatnije biti u subotu 2. jula, za kada je zakazana 5. sednica lokalnog parlamenta. Prema saznanjima portala MojBečej za predsednika opštine Bečej kandidovan je Dragan Tošić, a za zamenika predsednika opštine Dalila Dujaković, oboje iz Srpske napredne stranke (SNS).

Na polusatnoj sednici SO Bečej, koju su obeležila kadrovska rešenja i izmene, Slađana Jovanović (SNS) podnela je ostavku na dužnost odbornika u lokalnom parlamentu, jer, kako je rekla, ne želi da obavlja dve dužnosti, budući da je izabrana i za poslanicu u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Danas su deo lokalne skupštine Verica Ilić, Veselin Protić, Maćaš Križak i Janoš Rab, koji su novi odbornici.

Osim izbora predsednika opštine i zamenika, lokalne vlade, na dnevnom redu sednice u subotu biće i rebalans budžeta opštine Bečej.

Odbornici su konstatovali i prestanak dužnosti člana Saveta za budžet i finansije  – ostavka Gorana Relića, kao i prestanak dužnosti člana Komisije za planove opštine Bečej – ostavka Miodraga Brkića.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име