Ilustracija | Bačko Petrovo Selo
Ilustracija | Bačko Petrovo Selo

Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki obavezala je opštinu Kanjiža da ponovi stručnu ocenu ponuda u postupku javne nabavke za nadzor radova i izgradnje vodovoda u delu Bloka 8, tako da bude u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama kao i da isplati 40.000 dinara na ime naknade troškova za podnošenje zahteva za zaštitu prava „Infra SVK“ DOO iz Subotice.

Podnosilac zahteva za zaštitu prava subotički „Infra SVK“ osporio je dve ponude na ovom tenderu, i to u delu ispunjenja dodatnih uslova kod kadrovskog kapaciteta.

Pošto je nadležna da odlučuje o zaštiti prava u postupcima javnih nabavki, Republička komisija pregledala je konkursnu dokumentaciju javne nabavke i 28. jula ove godine donela odluku da je prekršen Zakon o javnim nabavkama, jer naručilac nije ocenio kao neprihvatljivu ponudu „KVENT“ DOO iz Subotice kome je imao nameru da dodeli ugovor. Naime, u obrazloženju rešenja koji je donela Republička komisija u vezi sa ovim tenderom, navedeno je da ponuđač, subotički „KVENT“ nije ispunio dodatne uslove koje je opština Kanjiža odredila.

S tim u vezi, umesto odgovarajućih ugovora o radu i angažmanu koje Zakon o radu poznaje, ponuđač je kao dokaz ispunjenja predviđenih uslova u pogledu kadrovskog kapaciteta dostavio Ugovor o poslovnoj saradnji. Kako je objašnjeno, takav ugovor zakon o radu ne poznaje kao vid radnog angažovanja, stoga je ponuda subotičkog „KVENT“ DOO trebalo da bude odbijena, jer ima bitne nedostatke u smislu člana 106. Zakona o javnim nabavkama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име