Sa dodele priznanja povodom 45. rođendana Karate kluba Bečej
Sa dodele priznanja povodom 45. rođendana Karate kluba Bečej

Pola veka života je iza Karate kluba Bečej i klupski entuzijasti će u subotu, 6. novembra, na prigodan način obeležiti vredan jubilej.

Radno i paradno biće od 10 sati u dvorani „hrama sportova“ kraj Tise. Na istom mestu naći će se generacije i generacije koje su stvarale klupsku istoriju, ali i prijatelji koji su im nesebično pomagali u tome. Naravno, poziv na rođendansko slavlje upućen je i ljubiteljima sporta, karatea posebno.

Pozdravnu besedu izgovoriće aktuelni predsednik i jedan od klupskih legendi Atila Komaromi, potom će predstavnik lokalne samouprave čestitati slavljeniku 50. rođendan, onda sledi evociranje klupske istorije, pa dodela priznanja onima koji su postavili klupske temelje i onima koji su im u tome pomogli, zatim je predviđena demonstracija karate veštine u izvođenju aktuelnog klupskog „kvarteta“: Katarina Kiš, Ana Reka Komorami, Miroslav Oparnica i Norbert Salai, a sve se završava zajedničkim treningom svih klupskih generacija koji će voditi svetski priznato karate ime dr Vladimir Jorga.

-Lako je aktuelnim članovima kluba, ali za ovakvu priliku pripmili smo se i mi iz grupe veterana. Održali smo četiri treninga u rasmaku, nazvana „Nostalgija“, na kojima smo obukli kimono i podsetili se kako je to nekada bilo. Verujem da ćemo izdržati zajednički trening i na prigodan način pokazati kontinuitet karatea u Bečeju, veli u ime veterana Slavomir Avramov Caja.

A kad smo već kod veterana, Organizacioni odbor proslave vrednog jubileja Karate kluba Bečej odlučio je da jubilarnim statuama nagradi dva „kvinteta“. U jednom su velikani jugo karatea, koji su nesebično pomagali Bečejcima tokom prvih dana postojanja kluba: Dušan Dačić, Vladimir i Ilija Jorga, Aca Ćirović i prvi trener Ištvan Šipter, a u drugom velikani bečejskog karatea: Slavomir Avramov Caja, Dragan Bunjevački, Miomir Jelenić Ješko, Atila Komaromi i Vasa Džigurski. Biće uručena i 61 plaketa, od kojig 19 zlatnih, 14 srebrnih i 28 bronzanih, kao i nekoliko desetina zahvalnica. Tek toliko da se zna ko je zaslužan i ko je pomagao da karate u Bečeju doživo ovako vredan jubilaj.

Sve će se završiti koktelom u obližnjem hotelu „Zlatna obala“, gde će se nastaviti druženje i prepričavanje generacija i generacija o ne baš kratkom vremenu provedenom u kimonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име