Dvadesetogodišnja karatistkinja Karolina Kalapoš u svojoj kolekciji ima više od 200 medalja. Ova skromna i uspešna devojka kaže da se u karate zaljubila  na prvi pogled kada ju je tata, koji joj je i predstavio tu veštinu, odveo na trening. Trenutno mlađoj seniorki, ova godina najuspešnija najuspešnija je u dosadašnjoj karijeri.

Karolina Kalapoš je na turniru Karate kluba Okinava u Subotici zaslužila priznanje za najuspešniju takmičarku sa osvojene tri zlatne medalje. Medaljama u Subotici Kalapoš je dopunila svoju kolekciju od više od 200 medalja.

Već pri prvom susretu sa karateom sam shvatila da je to sport za mene, započinje razgovor sa nama Karolina Kalapoš, takmičarka Karate kluba Bečej i nosilac crnog pojasa treći dan.

Odabrala je da se nadmeće u katama, jer to, kako navodi, više priliči devojkama za razliku od borbi.

Trofejna sportistkinja od jeseni počinje studije koje će je najverovatnije odvojiti od matičnog bečejskog kluba. Ipak, od karatea ne odustaje, jer je zahvaljujući tom sportu naučila da vrednuje disciplinu, rad i upornost.

Naučila sam da budem disciplinovana, da se uvek trudim, da, iako sam najbolja to ne znači da ću i sledeći put biti najbolja. Uvek samo rad, rad, jer se na kraju sve to isplati, priča mlada karatistkinja.

Tokom karijere duge gotovo petnaest godina velika joj je podrška porodica, kao i treneri Atila Komaromi i Dragan Bunjavački kojima duguje veliku zahvalnost, ističe Kalapoševa. Zavidna kolekcija odličja verovatno će se uskoro proširiti. Naime, već sutra, u subotu 4. juna njen klub turnirom u sportskom centru obeležava veliki jubilej, 45 godina postojanja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име