Vodila se žestoka borba na bečejskom hipodromu | Foto: Vlastimir Jankov
Vodila se žestoka borba na bečejskom hipodromu | Foto: Vlastimir Jankov

Tradicionalni kasački dan Konjičkog kluba Potisje u Bečeju obeležile su incidentne situacije na početku i kraju nedeljnog dešavanja na hipodromu kraj Radarske stanice.

U prvoj trci grlo Čarli SM vlasnika Milorada Sekulića iz Bačkog Gradišta ispreglo se iz sulki i samo nastavilo besumučno da se kreće stazom, a u poslednjoj trci dana iz dvoprega braće Seke, Atila i Geza, samo par stotina metara posle starta su ispali i doživeli povrede.

-Teže je povređen vozač Atila Seke, kojeg je dežurna ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Bečej na čelu s doktorkom Ankicom Vasić imobilisala i, pošto je iz Malog Iđoša, hospitalizovala u vrbašku bolnicu. Prema uvidu na samom terenu, vozaču dvoprega je, prilikom pada i prelaska preko njega dvoprega koji je bio iza njegovog, povređeno rame, ključna kost i levi kuk, a tek posle detaljnog snimanja u bolnici znaće se težina povrede, rekao nam je dr Siniša Šijačić, koji je u datom trenutku bio na licu mesta.

Kola hitne pomoći su morala na stazu | Foto: Vlastimir Jankov
Kola hitne pomoći su morala na stazu | Foto: Vlastimir Jankov

Na ovaj način se još jedanput potvrdilo da se u sportu „kolo sreće okreće“. Jer, braća Seke, Atila, Geza i Robert, su lane imali najviše razloga za radost, pošto je Robert pobedio u jednoj kasačkoj trci, a Atila i Geza su osvojili pobednički pehar u dvopregu. Ove godine je Robert pobedio u drugoj trci s grlom Pusi S, Atila Seke je bio treći s Mortalesom u trećoj trci dana, a Geza je isti plasman ostvario s Dianom SG u četvrtoj trci programa. I ranije bilo pada i povreda u dvopregu, braća Seke bi Bečej pamtili po lepom. Ovako, svi žale što se Atila povredio i čekaju njegov brzi oporavak.

Što se sportskog dela dešavanja tiče, na programu je bilo pet kasačkih trka za grla od tri godine i starija na distanci od 1.600 metara, jedna galopska na 1.000 metara i trka dvoprega na 2.000 metara. Nastupilo je 40 kasača iz 23, uglavnom, vojvođanskih naselja, 12 galopera bečejskih i petrovoselskih odgajivača, i na kraju četiri dvoprega. Organizator je, zahvaljujući sponzorima, obezbedio ukupan nagradni fond od 174.000 dinara. U kasačkim trkama i dvopregu prvoplasirani su inkasirali po 14.000 dinara, drugoplasirani po 7.000, trećeplasirani po 4.000 i četvtoplasirani po 3.000 dinara, a u galopskoj trci simboličnih četiri, tri, dve i hiljadu dinara.

Igor Gan je ubedljivo pobedio u galopskoj trci s grlom Cura | Foto: Vlastimir Jankov
Igor Gan je ubedljivo pobedio u galopskoj trci s grlom Cura | Foto: Vlastimir Jankov

U najbržoj trci dana, petoj po programu, pokrovitelj je bio generalni sponzor manifestacije „Agrocentrum“ iz Bečeja, a nastupala su grla sa 3.001 i više bodova.

Pobednički pehar osvojilo je grlo Andover Lav u kilometarskom vremenu 1:21,2, čiji je vlasnik Branislava Nađ iz Đurđeva, a u sulkama je vozač bio Ištvan Sič stariji. Evo imena pobednika u ostalim trkama: Prva trka – grla od 0 do 150 bodova: Indijana Džons (1:25,6), vasnik Dušan Blažin iz Bečeja, a vozač Nemanja Mašić. Druga trka – grla od 151 do 450 bodova: Pusi S (1:25,2) vlasnik i vozač Robert Seke iz Malog Iđoša. Treća trka – grla od 451 do 1000 bodova: Let Hem Gold SP (1:23,4), vlasnik Sava Popov iz Drljana, votač Peter Kneht. Četvrta trka – grla od 1001 do 3000 bodova: Aljaska H (1:23,00),vlasnik Žarko Pivnički iz Srbobrana, a vozač Ivica Tumbas iz Subotice.

U galopskoj trci ubedljivu pobedu izvojevao je Igor Gan iz Bečeja u sedlu grla Cura. Najzad, prvi u trci dvoprega bio je Lazo Balažević iz Tavankuta sagrlima Merido i Monte Kristo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име