Együttműködési megállapodást írt alá a napokban az óbecsei községházán a Tijana Jurić Alapítvány és Óbecse önkormányzata, ennek értelmében szeptembertől Óbecsén is lesznek olyan képzések és programok, amelyek a gyerekek elleni erőszak megelőzését szolgálják majd.

 

Igor Jurić, a meggyilkolt 15 éves Tijana Jurić édesapja ez alkalomból kijelentette: megtiszteltetés számára, hogy Zombor és Újvidék után Óbecse önkormányzata is együttműködési szándékkal kereste meg az alapítványt.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Tijana Jurić Alapítvány nonprofit szervezet, tevékenységükért nem kérnek pénzt. Jasmina Vuletić, az alapítvány elnöke elmondta: az alapítvány erőszak elleni programjában egy, az emberkereskedelemről szóló, középiskolásoknak megtartott fórum, az internet biztonságos használatáról szóló, általános iskolásoknak szervezett oktatás, valamint egy ingyenes, kétnapos, 10 év felettieket megcélzó önvédelmi tanfolyam szerepel. Vuk Radojević polgármester szerint az együttműködés révén megvalósuló programokkal Óbecsén is szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekvédelem, valamint a tudatosság növelésének a fontosságára.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име