Iako nije uspela da osvoji medalju na Svetskog prvenstva u kik boksu u tatami disciplinama i ful kontaktu, održanom krajem novembra u Dablinu u Irskoj, reprezentativka Srbije Milena Švonja nije klonula duhom. Naprotiv.

U kratkom razgovoru za portal MojBečej.rs Bečejka kaže da su i pobede i poraz deo jednog puta. Utisci nakon meča sa Poljakinjom Emilijom Cervinskom još uvek se sležu.

– S obzirom na to da je bilo svetsko prvenstvo u Beogradu pre mesec dana spremali smo se za to, trenirala sam još od avgusta, tako da sam samo održavala formu i za ovo prvenstvo. Bilo mi je krivo posle meča sa Poljakinjom, pogotovo što je bila mala bodovna razlika i mogla sam da je stignem, ali šta je tu je. Predstoji mi još treniranja i ispravljanje nekih grešaka, sve se to uči, sve je to jedan deo puta, objašnjava Milena Švonja.

Mlada Bečejka napomenje da je reprezentacija izašla prvo put na ovako veliko prvenstvo u disciplini ful kontakt, budući da se obično od „ringovnih“ disciplina rade samo „lou kik“ ili „k1“ . Nakon povratka sa drugog seniorskog prvenstva sveta u dosadašnjoj karijeri, sledi joj kratka pauza sa treninzima.

– Kraj je sezone, tako da sam sa takmičenjima mirna do marta, tad se održava Evropski kup Serbia open. Odmor ću iskoristiti da nadoknadim sve što sam propustila na fakultetu, ali naći će se vremena i za sve ostalo. Taman će i praznici, pa je pauza došla u pravo vreme, završava priču naša sagovornica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име