Utisci Milene Švonje i Jovane Trifunjagić uz Krakova sa Evropskog prvenstva u kik boksu se još sležu. Bečejke su obradovale naciju, a najviše sugrađane, članove matičnog kluba i prijatelje.

Švonja je opravdala očekivanja, uzela je zlatnu medalju, i time svojoj kolekciji dodala još jednu titulu, titulu evropske šampionke. U borbi za medalju se susrela sa dobro poznatom rivalkom Jovanom Đorđević. U srpskom finalu na prestižnom nadmetanju Bečejka je upela još jednom da savlada takmičarku iz lazarevačkog kluba. Odluka sudija je bila 2:1 u korist Švonje.

– Nas dve smo već, takoreći, domaće u ringu, jer se dugo znamo. U ovom finalu smo se više kretale, nismo previše napadale. Razlika nije bila velika, ali je bila dovoljna za pobedu, rekla je zlatna Bečejka, koja, valja istaći, već dve godine nije poražena u ringu.

Jovana Trifunjagićev je zbog nesportskog ponašanja rivalke iz Poljske, koju je inače savladala u četvrtfinalu, sprečena da se bori za najsjajnije odličje u svojoj kategoriji. Zadobila je povredu nosa i predala je naredni meč, te nije izašla na megdan Portugalki, pa joj je pripala bronzana medalja. Ipak, budući da je ovo prvo odličje sa velikih takmičenja, Jovana Trifunjagić ne skida osmeh sa lica.

Zajedno od malena, ali ne i jedna protiv druge

Osim što treniraju u istom klubu, Švonja i Trifunjagićeva su zajedno uplivale u vode borilačkih veština. Prvo su trenirale savate, a potom su navukle bokserske rukavice. Prijateljice od malena, ali ne i rivalke u ringu, budući da se, za sada, takmiče u različitim kategorijama.

„One su naš ponos”, istakao je nekoliko puta na proslavi u Savezu sportova opštine Bečej upriličenoj upravo zbog sjajnih rezultat članica kluba, trener Žarko Radović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име