Prve mašine iz bečejske fabrike „Kivonj“ plasirane su na tržište Francuske 15. juna.

[widgetkit id=66]

 

 

Prema rečima izvršnog direktora Zoltana Tereka, proizvodnja priključnih poljoprivrednih mašina je u Bečeju počela 6. maja, a u pogonu i administraciji trenutno radi 25 radnika.

– Ostvarili smo cilj, počeli smo sa radom početkom maja, a sredinom juna su i prve mašine izvežene na francusko tržište. Do kraja godine bi u fabrici trebalo da radi od 40 do 50 ljudi. Što se prometa tiče, imamo cilj da on bude u visini od 1,5 miliona evra do kraja godine, rekao je Terek.

Asortiman iz bečejske fabrike će se ove godine naći na tržištu Francuske, a prema najavama, od naredne godine bi mašine trebalo da se plasiraju na rusko, ali i ukrajinsko tržište. S tim će i obrt sredstava u bečejskom „Kivonju“ biti veći, što će dovesti do potrebe za još novih radnih mesta.

U bečejskom „Kivonju” očekuju da će za dve, do tri godine obrt dostići i cifru od 4,5 miliona evra na godišnjem nivou, ali i da će fabrika u Bečeju brojati 100 zaposlenih.

Prvi čovek „Kivonja”, predsednik kompanije Žan Žak Kivonj, takođe boravi u Bečeju, a hale je posetio prvi put otkako je proizvodnja počela.

– Želim da se zahvalim predstavnicima opštine Bečej, predsedniku opštine sa saradnicima, koji su nam mnogo pomogli u osnivanju i razvijanju „Kivonja“ u Bečeju, naveo je Žan Žak Kivonj.

Francuska kompanija namerava da uloži u naredna dva meseca još sredstava u pogone, ali i prostor oko hale, dok je svečano otvaranje predviđeno za kraj avgusta.

Podsećanja radi, kompanija„Kivonj“ je krajem prošle godine kupila halu bečejskog preduzeća AD „Fadip“ u stečaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име