Predsednik Skupštine opštine Bečej Peter Knezi, iako za to zakonska obaveza ne postoji, podneće izveštaj o radu lokalnog parlamenta za period od 3. jula 2012. do 1. avgusta 2014. godine.

Taj će se dokument, u kom je, inače, sažeto o sve ono što je bilo na dnevnom redu 26 sednica, pred odbornicima naći 10. septembra, a lokalni parlament moći će samo da ga konstatuje.

 

Više od dve stotine kadrovskih rešenja

Predsednik lokalnog parlamenta, kako je rekao, apsolutno je zadovoljan radom skupštine. Prema njegovim rečima, cilj ovog izveštaja je da se izađe pred javnost sa tim šta se sve dogodilo u protekle dve godine, koliko je lokalna skupština ima materijala, kao i da se vidi profil i tipovi odluka.

– Uglavnom, ono što je stiglo do nas, sve smo odradili, što je bitno. Ako gledamo profil, mislim da smo se preterano bavili sami sobom. Mislim tu na kadrovska pitanja, ako ste uočili, vidite da ih je nenormalno mnogo. Njih je toliko koliko svih ostalih odluka ima zajedno. To je atipično za rad skupštine u dosadašnjim sazivima. Ranije su kadrovska rešenja odrađena u prvih nekoliko meseci, dok se mi još uvek bavimo time, naveo je prvi čovek bečejske skupštine. Knezi saradnju sa ostalim nivoima vlasti ocenjuje kao dobru.

– Atmosfera među odbornicima je korektna. Naravno, postoji taj klinč između izvršne vlasti i opozicije i to je manje – više prirodno, mada, možda može ponekad ton i stil da budu drugačiji. Uglavnom, u okvirimo smo za koje možemo reći da su civilizovani, istakao je Peter Knezi.

Ovakav će izveštaj ponovo najverovatnije biti na dnevnom redu na kraju mandata aktulnog saziva SO Bečej.

U ovom mandatu lokalni parlament nije usvajao novi statut, ali je izmena aktuelnog bilo dve. Što pravnih akata, odnosno odluka, rešenja, zaključaka i izveštaja tiče, novih je usvojeno 75, dok je izmena bilo 18. Nadalje, prednjači broj kadrovskih rešenja o kojima su se obornici izjašnjavali, njih je bilo 203. Usvojenih programa i izveštaja, što se javnih preduzeća tiče bilo je ukupno 29, a kod javnih ustanova 45. Podržana je jedna strategija, jedna preporuka, kao i dva akciona plana i tri programa. Skupština opštine Bečej ovog saziva konstituisala se 3.7.2012. godine kada su potvrđeni mandati odbornika, izabran predsednik i zamenik predsednika skupštine i postavljen sekretar skupštine opštine. Za predsednika izabran je Peter Knezi, za njegovog zamenika najpre Gordana Namačinski, a posle 28.7.2012. godine Nenad Tomašević. Za sekretara postavljena je Oršolja Momčilović.

U skupštini opštine postoji osam radnih tela i to: Savet za budžet i finansije, Savet za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Savet za društvene delatnosti, Savet za privredu i poljoprivredu, Komisija za statutarna pitanja, Komisija za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, Komisija za predstavke i žalbe i Mandatsko – imunitetska komisija.

U izveštajnom periodu postavljeno je ukupno 88 odborničkih pitanja od kojih je na 52 odgovoreno a na 36 pitanja nisu dostavljeni odgovori. I predsednik skupštine potvrđuje da je broj onih na koje nije odgovoreno znatan.

Odbornici koji sede u lokalnom parlamentu su: Budislav Medurić, Dušan Jovanović, Erna Čisar Kiš, Miloš Konjević, Ferenc Berček, Slobodan Zlokolica, Laslo Vince, Tamara Cvejanov, Dušan Milovanov, Laslo Šinković, Katalin Mužlai, Slađana Jovanović, Miljan Jovanović, Goran Nikolić, Atila Horvat, Ljubov Radišić, Dragan Lazić, Gordana Namačinski, Miroslav Popović, Lucija Lukić, Nenad Tomašević, Zoltan Rabockai, Tatjana Avramov, Velibor Gucunski, Zoltan Guljaš, Veronika Kasaš, Ervin Ragač, Eržebet Kinka, Edit Silađi, Mihalj Černjak, Jožef Keringer, Ildiko Nađ i Suzana Đukić.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име