Mašine, oprema i proizvodne linije, kao i administrativne službe Knott Autoflex Yug najkasnije do kraja ove godine biće preseljene u „novu halu“ bivšeg Fadipa u Industrijskoj zoni.

Hala površine 9.000 kvadratih metara kupljena je za 36.000.000 dinara i odgovara potrebama firme koja u prva četiri meseca ove godine beleži povećanje proizvodnih kapaciteta za 25 odsto. Novi proizvodni prostor doneće i nova radna mesta.

Halu bivšeg Fadipa kupio je Motorfleks Remont, u vlasništvu porodice Knežev, koji je suvlasnik ovdašnjeg „Knott“-a. Partner iz Mađarske uložiće oko 700.000 evra u renoviranje i opremanje, a „Knott“ će biti zakupac tog prostora. Dragan Knežev, direktor „Knott“-a najavio je i novu „grinfild investiciju“ koja će doneti desetine novih radnih mesta. Već početkom sledeće godine planirano je da se počne sa radovima, pa bi proizvodne aktivnosti bečejskog preduzeća tako bile zaokružene.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević pozdravio je poslovne aktivnosti Knott Autoflex Yug, društveni angažman i najavio podršku lokalne samouprave. On je govorio i o nameri „Knott“-a da dodatno proširi kapacitete kupovinom parcele koja je pored prostora fabrike, u vlasništvu Republike Srbije, a gde pravo korišćenja ima Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“. Radojević je tim povodom izrazio nezadovoljstvo na račun pokrajinskog pravobranilaštva koje je uložilo žalbu.

Nagli razvoj proizvodnje nije adekvatno pratio radne uslove u proizvodnim halama. Trenutna prosečna plata oko šest odsto iznad republičkog proseka, plan je da bude i na nivou od deset do 12 odsto iznad proseka u državi.

 „Knott“ izvozi oko 94 odsto svojih proizvoda, plasiraju ih na tržište Turske, Izraela, a šire se i na tržište Sjedinjenih Američkih Država. Bilans od pedeset novih radnika za prvih pet meseci ove godine, od toga 11 fakultetski obrazovanih, kao i dodatna razvijanja unutar fabrike, kao, na primer, tehnologija zaštite metalnih delova, vrednosti od milion evra, koja bi trebalo da zaživi do kraja avgusta, govore o uspešnosti bečejskog preduzeća koje bi, posle PIK-a Bečej, trebalo da bude drugo u redu po broju radnika koje zapošljava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име