Na „Palačinka fest“ ima palačinki raznih dimenzija... Foto | Vlastimir Jankov
Na „Palačinka fest“ ima palačinki raznih dimenzija... Foto | Vlastimir Jankov

Udruženje građana „Most“ u Bačkom Gradištu ove godine po sedmi put organizuje atraktivnu međunarodnu manifestaciju „Palačinka fest“. Fešta je zakazana, kao i ranijih godina, poslednje junske subote, 25. juna, u vremenu od 9 do 19 sati. Sve se dešava u centru sela ispred Rimokatoličke crkve i u njenoj porti.

I ove godine nam stižu gosti iz Mađarske i Hrvatske, ali nas brine što nije veće interesovanje iz okolnie. Pogotovo što smo zadržali kotizaciju na ranijem nivou u visini 1.000 dinara. Mi za taj novac obezbeđujemo mesto i materijal za palačinke, a učesnici donose materijal za filovanje ukusnih poslastica. Najavljuju lepo vreme, a to nam je vrlo bitno. Ostalo će svako naći nešto za sebe. Palačinke obavezno, slane ili slatke, ali i zadovoljstvo šarenolikim zabavnim programom, druženjem… „Kruna“ celodnevne aktivnosti će se održati u predvečerje, kada će se proglasiti „kraljica“ ili „kralj“ festivala i fijakerom provozati ulicama sela s „krunom“ na glavi, rekao nam je u ime organizatora predsednik Udruženja „Most“ Agošton Legvari.

... i boja... Foto | Vlastimir Jankov
… i boja… Foto | Vlastimir Jankov

Tokom samog Festivala, održaće se razna takmičenja u pratećem programu. Može se reći da je sve u znaku broja „deset“. Jer, biće takmičenje u brzom rolovanju 10 palačinki, zatim u brzom jedenju 10 palačinki, trkanju s nogama u džaku i palačinkom u ustima na stazi dugoj 10 metara… Izabraće se i „musavka“ dana, biće palačinka ples, a izabraće se i fotografija dana…

Kako je ostalo još par dana do bačkogradištanskog „Palačinka festa“, više informacija o mogućnosti učestvovanja ili poseti atraktivnoj manifestaciji može se dobiti i telefonskim putem od Agoštona Legvaria na broj 061/162-02-42.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име