Kompanija Tisza Automotive, koja se bavi proizvodnjom kablovskih snopova, dobro je poznata u Vojvodini – od osnivanja 2014. godine, sa skoro dve i po hiljade zaposlenih, postala je najznačajniji poslodavac u Potiskom regionu.

Prvi proizvodni pogon je započeo svoj rad u Senti, a zatim je 2017. godine svoja vrata otvorila fabrika u Bečeju, a 2019. godine u Kikindi. Tako je kompanija postepeno ostvarila svoj cilj: zaposleni mogu da rade u blizinu svojih domova. Organizovan je prevoz do posla, koji trenutno pokriva više od 50 naselja.

U fokusu su ljudi

Proizvodnja se odvija po visokom standardu, radi se savremenom tehnologijom u čistom i urednom prostoru, gde priroda posla nema štetan uticaj na zdravlje zaposlenih, kao ni na životnu sredinu. Radnici dobijaju sveobuhvatnu obuku pre početka rada, a integraciju novih zaposlenih podržava mentorski program u okviru koga budući kolege brže i lakše postaju punopravni članovi organizacije. Mentori prate njihov rad i pružaju pomoć u svim stručnim i organizacionim pitanjima.

Jedna od najvažnijih misija kompanije je povećanje zadovoljstva zaposlenih i stvaranje radnog mesta koje će se voleti. Iz toga proizilazi, da se ankete o zadovoljstvu sprovode nekoliko puta godišnje, a potrebe zaposlenih se uključuju u strateške i akcione planove. Pored toga, postoji niz programa za podršku zaposlenima, kao što je program Tisza Mammy, u okviru kojeg kompanija isplaćuje radnicima 15.000 dinara za svako rođeno dete.

Jedan od ključnih elemenata zadovoljstva zaposlenih je mogućnost razvoja i napretka.  Zaposleni u kompaniji Tisza Automotive dobijaju jednake mogućnosti što se tiče ličnog razvoja i napredovanja. Na otvorene pozicije se mogu prijaviti putem internog konkursa. Proces selekcije je u svakom segmentu transparentan.

Stabilan oslonac

Iako je Tisza Automotive u proteklom periodu imala mnogo izazova – prošle godine zbog pandemija, a ove godine zbog nedostatka sirovina, zaposleni i menadžment kompanije su dokazali da čak i u zaista teškim uslovima mogu raditi sa rezultatom, jer su temelji čvrsti i a ekipe odlične.

Na putu inovacije

Kompanija je počela sa proizvodnjom BEV-a, tj. kablovskih snopova za potpuno električna vozila. Uvođenje novog proizvoda ne samo da će dovesti do povećanja kapaciteta i širenja asortimana proizvoda, već će se pokazati i kao veliki korak u proizvodnji delova za vozila bez štetnih emisija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име