Grupa „Komšije za komšije“ i naselje Sever Đurkić“ u Bečeju uključeni u veliki ekološki projekat „Niklo kao ja“ koji je pokrenula kompanija za mobilnu telefoniju A1 Srbija.

U okviru ovog projekta u 10 gradova Srbije gradiće se urbane kišne bašte, a jedna od njih biće napravljena i u naselju „Sever Đurkić“ u Bečeju.

Bašte će graditi stručni timovi uz pomoć stanara naselja. Urbane kišne bašte će se praviti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Novom Pazaru, Somboru, Čačku i Bečeju. Izgradnja je planirana na jesen.

-Smatramo da je ovo velika i lepa prilika da se ceo Bečej prikaže u lepom svetlu, promovišu sve njegove lepote, kultura i turistička ponuda. Iz tog razloga pozivamo sve da nam se priključe i učestvuju u promociji i realizaciji ovog projekta. Ideja je da se svi zajedno pokažemo kao dobri domaćini jer postoji mogućnost da se i sledeće godine napravi još jedna urbana kišna bašta u nekom drugom delu Bečeja ili ostvare neki drugi ekološki projekti kompanije A1, rekao nam je Zoran Anđelković iz neformalne grupe „Komšije za komšije“.

Ceo proces izgradnje urbanih kišnih bašti će biti propraćen i promovisan putem medija i medijskih kanala kompanije A1.

Na kraju projekta biće organizovan izbor za najlepšu izgrađenu urbanu kišnu baštu. Takođe, to će isto tako biti prilika i za medijsku promociju gradova i njihovih kulturnih i turističkih sadržaja.

Podsetimo na to da su udruženje komšije iz bečejskog naselja u proteklom periodu organizovale nekoliko uspešnih akcija uređenja i humanitarnih, ali i zabavnih aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име