Konačno nastavak radova u Dositejevoj: Mehanizacija drugi dan na terenu

0
400
Mehanizacija i sneg u Dositejevoj | Foto: Bojan Pejović
Mehanizacija i sneg u Dositejevoj | Foto: Bojan Pejović

Mehanizacija firme „Put invest“ konačno je juče (19. februar) nastavila radove u Dositejevoj ulici, započete u oktobru prošle godine.

Jesenas je, podsetimo, firma kojoj je poverena rekonstrukcija jedne od centralnih ulica u Bečeju, uspela da uradi samo pripremne radove, budući da je planirani posao stao zbog problema na terenu, između ostalog, pucanja vodovodnih i kanalizacionih cevi ispod asfalta.

-U toku je ravnanje terena i priprema istog za izvođenje radova koji se odnose na asfaltiranje, postavljanje behatona, izgradnju parking mesta i zelenih površina. Uz to, radnici Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej počeli su da uklanjaju preostala stabla u delu ulice koji izlazi na Čilag, saznali smo od Daneta Mandića, pomoćnika predsednika opštine Bečej, zaduženog za odnose sa saradnju sa novinarima.

Preostalo još mnogo posla u centralnoj bečejskoj ulici | Foto: Bojan Pejović
Preostalo još mnogo posla u centralnoj bečejskoj ulici | Foto: Bojan Pejović

Rok za izvođenje radova u Dositejevoj ulici je, prema zaključenom ugovoru, 90 dana. Ukupno sa današnjim danom, od pomenutog broja dana, kada se izuzmu radovi koji nisu na samom početku planirani, mehanizacija „Put investa“ radila je svega četiri dana.

Podsetimo i na to da je za ovaj posao Uprava za kapilna ulaganja Vojvodine na konkursu opštini Bečej izdvojila 35 miliona dinara, a da je opština Bečej, u međuvremenu, zbog problema sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom, ali i za uređenje toplovoda, iz opštinskog budžeta morala da plati još 18 miliona dinara.

Trg Čilag takođe očekuju građevinski radovi | Foto: Bojan Pejović
Trg Čilag takođe očekuju građevinski radovi | Foto: Bojan Pejović

Nakon obustave, odnosno završetka, svih nepredviđenih radova u decembru, nastavak uređenja ulice gotovo svečano je najavljen tokom posete pokrajinske delegacije početkom januara, i to za 1. februar, međutim, iz opštine Bečej su kasnije kao razlog za „status kvo“ naveli nepovoljne vremenske uslove. Međutim, od juče, mehanizacija izvođača radova na ulici gde se nalaze pošta i dve škole je ipak i danas, kada sneg pada već satima, angažovana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.