Konačno radi semafor
Konačno radi semafor

Puštanjem danas u rad semafora na uglu Glavne i Republikanske ulice u Bečeju, odnosno priključenjem na struju, konačno je završen projekat opremanja ove prometne raskrsnice svetlosnim signalima.

Izvođač radova je svoj deo posla završio u predviđenom roku, ali se mesecima čekalo na puštanje u rad.

– Projekat opremanja svetlosnim signalima raskrsnice ulica Glavne i Republikanske u Bečeju, odnosno postavljanje semafora na predmetnoj lokaciji je finansiran preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u iznosu od 2.447.736 dinara i opštine Bečej u iznosu od 612.023 dinara, što ukupno predstavlja realizovanu vrednost projekta od 3.059.760 dinara. Nakon završetka radova, pristupilo se tehničkom pregledu i pribavljanju upotrebne dozvole za predmetni semafor. Pored toga, opština Bečej je aneksirala ugovor o prodaji električne energije sa EPS Snabdevanje iz Beograda. Posle svega navedenog, podneli smo zahtev za priključenje semafora EPS Distribuciji, koja nas je obavestila o priključenju, nakon čega smo kontaktirali izvođača radova „Selma“ iz Subotice da obavi uključivanje postavljenog semafora u redovan rad, rekao nam je načelnik Odeljenja za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine u Opštinskoj upravi Bečej Viđenko Vujinović.

Na pitanje da li je EPS svoj deo posla uradio u optimalnom roku, Vujinović kaže da je u ovom poslednjem koraku u kojem je učestvovao tj. u kojem je elektronskim putem podnet zahtev za priključenje, ispoštovan rok, odnosno u primerenom roku su izvršili priključenje.

Stare navike učesnika u saobraćaju moraju se menjati
Stare navike učesnika u saobraćaju moraju se menjati

Pravila saobraćanja na toj raskrsnici sada, može se reći, diktira semafor, a učesnici u saobraćaju treba da ih poštuju.

Što se tiče saobraćajne signalizacije, prema projektu je predviđeno da se saobraćajni znaci postave na stubove semafora. Vujinović kaže – onako kako je izvedeno.

-Upravljača javnog puta, Javno preduzeće „Komunalac“, obavestili smo da pregledaju predmetne raskrsnice, odnosno da vrše dalje održavanje saobraćajne signalizacije, dodaje on.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име