Foto: Pixabay

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je nakon saznanja iz medija da je 31. jula u Bačkoj Palanci od strujnog udara poginuo dečak, zatražio izjašnjenje lokalne samouprave.

Lokalna samouprava ga je izvestila da je dečak nastradao od strujnog kabla koji najverovatnije pripada javnoj rasveti, kao i da ta samouprava nije dobila nijednu prijavu građana Bačke Palanke zbog neobezbeđenih kablova pod naponom, navodi se u saopštenju.

Pašalić je najavio da će se obratiti svim nadležnim institucijama koje, prema dosadašnjim saznanjima, mogu biti odgovorne za ovu tragediju.

-Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka me je informisao da je u noći 21. jula ove godine u dvorištu svoje kuće poginuo teča dečakove majke tako što je uhvatio kabl u svom dvorištu, kao i da ne poseduje saznanja o tome iz kojih razloga je kabl bio neobezbeđen i dostupan pokojniku, rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da mu je zamenik predsednika opštine preneo da je izašao na lice mesta, da je tom prilikom zatekao domaćinstvo bez električne energije, vatrogasce i hitnu pomoć koji su ga informisali o situaciji.

-Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka mi je preneo još da je u večernjim satima 31. jula u Dositejevoj ulici ispred broja 38, stradalo je maloletno lice usled strujnog udara iz kabla, koji je po njegovom mišljenju, bio neobezbeđen i pripada javnoj rasveti. On je naveo i da dečak nije poginuo ispred svoje kuće jer je njegovo prebivalište na drugoj adresi, preneo je Pašalić.

-Što se tiče 27 prijava građana koje se pominju u medijima, zamenik predsednika opštine mi je rekao da nijedna nije stigla službama lokalne samouprave, rekao je Pašalić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име