Korona virus, covid19
Izvor: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–  U poslednja 24 časa urađeno je 50 antigenskih testova od kojih je 12 pozitivno na kovid -19 (od toga jedno dete).

–  Uzorkovano je 22 PCR testa i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, pristigla su 22 rezultata  PCR testova od kojih su tri pozitivna na kovid- 19 (toga jedno dete)

– Pristiglo je 33 rezultata PCR testova od kojih su tri pozitivan na kovid- 19

–  U poslednja 24 časa nema upućenenih na hospitalizaciju.

–  Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 11.11.2021. godine obolelo je ukupno 4.824 građana. Na današnji dan registrovano je 518 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Dnevni izveštaj IZJZ Vojvodine za 11. novembar 2021. godine

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.308 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovan 321 novooboleli. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 40 do 59 godina, a potom 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta, navodi se poslednjem dnevnom izveštaju.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 25.096. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 5.680.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom, zaključuje se u izveštaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име