Izvor: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej na dan 11. maj raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 24 antigenska testa od kojih je jedan pozitivan na kovid- 19.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je 13 rezultata  PCR testova od kojih nema pozitivnih na kovid- 19.

 –   Uzorkovano je devet PCR testova i poslato na analizu u IZJZV, rezultati pristigli i svi su negativni.

–    U poslednja 24 časa nema novih lica na hospitalizaciji.

–   Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 11.5.2021. godine obolelo je ukupno 3.279 građana. Na današnji dan registrovano je 178 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Prema planu vakcinacije dobijenom od Instituta za javno zdravlje za danas 12. maj je planirano da se na Punktu za imunizaciju građana 117 građana vakciniše prvom dozom vakcine Fajzer (od 8 do 14 sati)

Građani Bečeja će se danas i sutra, 12. i 13. maja u Sportskom centru moći vakcinisati protiv kovid- 19 bez zakazivanja od 14 do 19 sati. Na raspolaganju su ruske vakcine Sputnjik V i kineske vakcine Sinofarm.

Ukoliko su građani zainteresovani za vakcinaciju Fajzer vakcinom, mogu se prijaviti u to vreme u Sportskom centru (sreda i četvrtak od 14 do 19 sati) i biće obavešteni o datumu i vremenu davanja te vakcine, navodi se u saopštenju.

Takođe, u subotu 15. aprila u Ambulanti Bačko Petrovo Selo od 13 do 16 sati će biti omogućena vakcinacija bez zakazivanja kineskom vakcinom Sinofarm.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име