Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–   U poslednja 24 časa urađeno je 22 antigenska testa od kojih je jedan pozitivan na kovid- 19.

–  U poslednja 24 časa pristiglo je osam rezultata PCR testova od kojih je nema pozitivnih na kovid- 19.

 –   Uzorkovano je 15 PCR testova i poslato na analizu u IZJZV, rezultati pristigli i svi su negativni.

–    U poslednja 24 časa dve osobe su upućene na hospitalizaciju.

–   Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 13.5.2021. godine obolelo je ukupno 3282 građana. Na današnji dan registrovano je 155 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

Prema planu vakcinacije dobijenom od Instituta za javno zdravlje za sutra je planirano da se na Punktu za imunizaciju građana 138 građana vakciniše drugom dozom vakcine Sputnik V, od 8 do 14 časova, kao i 48 građana drugom dozom vakcine Fajzer.

Na punktu u sportskom centru u petak 14. maja biće dostupne kineska vakcina Sinofarm, ruska Sputnjik V i ograničena količina Fajzer vakcine.

Podsetimo, u subotu 15. aprila u Ambulanti Bačko Petrovo Selo od 13 do 16 sati će biti omogućena vakcinacija bez zakazivanja kineskom vakcinom Sinofarm.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име