Foto: Pixabay

Povodom aktuelne situacije vezane za suzbijanje, sprečavanje i gašenje epidemije kovid – 19 na teritoriji opštine Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej je na petoj vanrednoj sednici održanoj danas (23. novembar) zaključak kojim se ograničava radno vreme ugostiteljskih objekata.

U zaključku je navedeno sledeće:

-Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radnog vremena ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, tako da ti objekti neće raditi od 18 do 5 časova narednog dana.

Ograničava se broj gostiju za jednim stolom na dva, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova, ograničava se nivo buke ispod 40 decibela kako bi se izbeglo vikanje i glasan govor. Obavezno nošenje maski za goste osim kad uzimaju hranu i piće, pojačana dezinfekcija i čišćenje prostorija, čišćenje i brisanje stolova, naslona stolica koji se dodiruju rukama i šankova.Obezbeđenje broja gostiju u zavisnosti od kvadrature na četiri metra kvadratnom po gostu.

U ostalom delu, zaključak OŠVS broj II 06-95/2020-4 od 16. novembra ostaje nepromenjen.

Mera propisana ovim zaključkom primenjuje se počev od 24.11.2020. godine do 3.12.2020. godine, na teritoriji opštine Bečej.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad primenom mera propisanih ovim zaključkom i postupanje u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej apeluje na sve građane da poštuju propisane mere zaštite i preporuke i da se ponašaju odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej nastaviće da prati razvoj epidemiološke situacije na području opštine Bečej, realizovaće mere Vlade Republike Srbije i drugih organa i preduzimaće potrebne mere i aktivnosti radi suzbijanja, sprečavanja i gašenja epidemije kovid -19 na teritoriji opštine Bečej.

Gužve ispred kovid ambulante u Bečeju
Gužve ispred kovid ambulante u Bečeju

Izveštaj od 22. novembra

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže sledećim podacima:

–  U poslednja 24 časa, u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej nije bilo testiranja serološkim – brzim testom.

–   Ukupan broj pozitivnih na kovid-19, testiranih  u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej na brzom testu, od početka ovog talasa epidemije (sredina juna) u opštini Bečej je 235.

–    U poslednja 24 časa urađeno je 22 antigenska testa od kojih je 14 pozitivno.

–    PCR testiranje danas nije rađeno.

–   U poslednja 24 časa tri lica je upućeno na hospitalizaciju.

–     Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej, na dan 22. novembar registrovano je 186 aktivnih slučaja zaraženih kovid-19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име