Predrag Kon
Predrag Kon

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 284 nova slučaja zaraze korona virusom, a još sedam osoba je preminulo od posledica te bolesti.

Ukupan broj zaraženih na današnji dan koji su registrovani je 1.908, dok je preminula 51 osoba.

Broj pacijenata koji su hospitalizovani 1.082, na respiratoru je 98 osoba, dok je na Sajmu u Beogradu 88 osoba.

-Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih sedam  smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 51. Preminulo je pet osoba muškog pola i dve osobe ženskog pola. Prosek njihovih godina je 64,2 i svi su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Neophodno da se što čvršće pridržavamo onoga što smo odredili, moramo smanjiti kontakte.

– Nalazimo se u uzletu epidemije, rekao je epidemiolog Predrag Kon. On je dodao – zdravstvena zaštita, bar u Beogradu, od danas, preuzima težište borbe.

Ukupan broj testiranih do sada je 7.360, u poslednja 24 časa taj broj je 959, od čega je kod 284 osobe potvrđen novi korona virus.

-Imamo kapacitet da testiramo i 1.000 ljudi dnevno, rekla  je Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora instituta Batut.

15.26 – Testiranje u opštoj populaciji ima smisla raditi samo kada prođe ovo sve, rekao je Kon.

15.29 – Testirali se, ne testirali, sve zavisi od naših kontakata. Ima dosta asimptomatskih koji prenose virus, dodao  je Predrag Kon.

15.31 – Ovo su posledice onoga od ranije. Krajnje je vreme da prestano sa kontaktima, kaže epidemiolog Kon.

15.41 – Primarna zdravstvena zaštita sada dobila svoju ulogu. Da bi se epidemija suzbila,moraju se otkriti oboleli sa najslabijim simptomima kako bi se izolovali, dodao je epidemiolog Predrag Kon.

Među svim uzrastima su konstatovani smrtni slučajevi. Tu će nam biti borba, kazao je Kon.

15.42 – Još uvek se nalazimo u sezoni respiratornih infekcija. Naši lekari znaju da prepoznaju upalu pluća i da razlikuju bolesti, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

15.56 – U Srbiji najviše preminulih od posledica korona virusa je u starosnoj grupi 60 – 69 godina, njih 15.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име