Ukupno oko 700 devojčica i dečaka 54 ekipe iz 19 muških i 11 ženskih klubova uzrasta od 10 do 17 godina i četiri ekipe veterana biće učesnici tradicionalnog, trećeg po redu, Međunardonog festivala košarke u Bečeju, koji se igra 8, 9. i 10. januara pod imenom „Igre prijateljstva“.

Organizator atraktivnog takmičenja pod obručima je kikindska Sportska agencija DATA u saradnji sa KSV i Vojvođanskim udruženjem košarkaških trenera.

-Premostili smo Tisu i okupili košarkaške prijatelje u dva Bečeja. Stižu nam klubovi iz Bosne i Hercegovine (1), Rumunije (3), Slovenije (3), Crne Gore (2) i Srbije (11). Biće druženja i sportskog nadmetanja u tri ženske i sedam muških uzrasnih kategorija, dok će se veterani takmičiti u dve kategorije, stariji od 35 i stariji od 45 godina. Pripremili smo za tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji pehare i medalje, nagradićemo i najbolje u šutiranju za jedan poen… tri poena… Održaćemo i seminar za košarkaške trenere, a predavač će biti prof. dr Marko Stojanović, rekao nam je vlasnik Sportske agencije DATA Danijel Tamaši.

Utakmice će se igrati na tri terena sportske dvorane u bečejskom „hramu sportova“, fiskulturnim salama bečejskih osnovnih škola „Zdravko Gložanski“ i „Sever Đurkić“, kao i velikoj i maloj sali novobečejskog Sportskog centra. U ženskoj konkurenciji će nastupiti po četiri ekipe u uzrastu od 11, 12 i 14 godina, a kod muškaraca će se igrati turniri dečaka od 10 godina (7 učesnika), 11 (4), 12 (8), 13 (5), 14 (6), 15 (4) i 17 (4).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име