Pobedinička ekipa sa organizatorom Predragom Matićem | Foto: Vlastimir Jankov
Pobedinička ekipa sa organizatorom Predragom Matićem | Foto: Vlastimir Jankov

Bečej je bio uspešni domaćin jednog od 22 kvalifikaciona basket turnira za Roda prvenstvo Srbije „3 x 3“, a vizu za nastavak takmičenja izborili su novosadska ekipa Eipiks i beogradski Taš. Turnir na terenu s tartan podlogom „hrama sportova“ kraj Tise okupio je 12 ekipa iz Beograda, Bečeja, Vrbasa, Novog Sada i Čačka.

-Prvobitno je bilo prijavljeno 16 ekipa, ali su izostale dve novosadske i po jedna iz Mađarske i Bosne i Hercegovne. To nije umanjilo kvalitet turnira, sem što mu je oduzeo epitet „međunarodni“ i nešto ga ubrzao. Sve je proteklo u odličnoj organizaciji pod pokroviteljstvom opštine Bečej. Dve prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje na finalnom turniru za vojvođanski region 17. jula u Zrenjaninu. Inače, ovogodišnje prvenstvo se igra po regionima. Pored vojvođanskog, gde su turniri igrani u Bečeju, Zrenjaninu, Ratkovu i Sremskoj Mitrovici, igra se u regionu Beograda, Kosova i istočne i zapadne Srbije. Svaki region daje po dva prvoplasirana predstavnika sa svojih finalnih turnira, koji će 14. avgusta u Beogradu odučiti kome će pripasti titula prvaka Srbije za ovu godinu, rekao nam je u ime organizatora Predrag Peđa Matić.

Okršaji na turniru kraj Tise počeli su u predvečerje i završili su se pod svetlošću reflektora. Privukli su zavidno interesovanje bečejskih ljubitelja igre pod obručima, što je i razumljivo kada se zna da je reč o vrlo atraktivnoj igri punoj neizvesnosti i s dosta koševa. Oni koji su prveli sve vreme na turniru, imali su priliku da za nepunih pet sati vide ukupno 648 poena. U takmičenju po grupama zabeleženo je 411 poena, u četvrfinalnim okršajima 134, polufinalni su doeli novih 68, a finalni 35.

U samoj završnici polufialne utakmice igrali su Mazohisti (Novi Sad) i Taš (Beograd) 17:19, odnosno Ekstra auto (Vrbas – Bečej) – Eipiks (Novi Sad) 14:21. Najzad, u finalu je novosadska ekipa Eipiks pobedila beogradski Taš rezultatom 21:14. Pobednički Eipiks nagrađen je čekom u iznosu 40.000 dinara, a drugoplasirani Taš i trećeplasirani Mazohisti robnim nagradama u vidu sportske opreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име