Posle kiše, sunce dolazi. Tako je i sa igrom, još više rezultatom, košarkaša Nicve iz Omana, koji su na pripremama u Bečeju od 30. aprila do 11. maja.

U petak uveče izgubili su od novosadske Budućnosti rezultatom 57:64, a u subotu uveče pobedili su zrenjaninski Proleter sa 87:80 (17:25, 18:17, 33:15, 19:23).

Zrenjaninci su bolje otvorili utakmicu i do polovine treće četvrtine imali rezultatsku prednost. Tada je, pored centra Turnea (postigao 33 poena), proradio i drugi Amerikanac u redovima Nicve, plejmejker Rajs (21), a, što je bilo iznenađenje za sve koji su pratili utakmici dan ranije, i par Omanaca je pokazalo određeni kvalitet, pa je rezultat prešao na drugu stranu. To se posebno odnosi na  drugog centra Al Sulia (14) i Al Jamudia (12), koji je ubacio četiri „trojke“. U redovima trenera Zorana Bajina najefikasniji su buli Bojan Davidovac (30), Nikola Šućov (26) i Predrag Nikolić (12).

Utakmicu je sudio tandem iz Srbobrana, Mirko Hariba i Radivoj Debeljački, a delegat je bio Marjan Gujanica iz Bečeja. Ekipe su igrale u sledećim sastavima:

Nicva: Al Hosni, Turne 33, Rajs 21, Ambo Ali, Al Kjuseini 3, Al Hašimi, Al Rijami 4, Al Jarubi, Al Jamudi 12, Al Hinai, Al Sabahi, Al Suli 14.

Proleter: Dudaš 2, Šućov 26, Todosijević, Vico, Mihajlović, Vukanović 2, Ćosić, Nikolić 12, Davidovac 30, Filipović 8.

nicva1

Razmena poklona

Pre same utakmice, obavljen je ceremonijal svečanog otvaranja Petog međunarodnog košarkaškog turnira za devojčice i dečake „Roda kup“, koji je tokom vikenda okupio preko 500 dece iz brojnih vojvođanskih klubova, ali i Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Crne Gore. Tom prilikom učesnike turnira pozdravili su direktor svih mlađih selekcija KSS Vladimir Kuzmanović, znano trenersko ime Zoran Lukić i u ime KSV i KS grada Novog Sada Zlatko Bolić, kome je pripala čast da turnir otvori.

     Posle utakmice, organizator turnira, vlasnik Sportske agencije „DATA“ iz Kikinde Daniel Tamaši, organizovao je u restoranu „Mapamondo“ svečanu večeru za goste na kojoj su uručena priznanja onima koji su, na neki način, obeležili petogodišnje trajanje „Roda kupa“. Pehare su dobili KSS, KSV, trener Lukić, zatim klubovi koji su od prvog dana prisutni na „Roda kupu“, rumunska ekipa „Nova generacija“ iz Temišvara i ženske ekipa Titela, ali i predstavnici svih ekipa iz inostranstva za učešće na turniru, kao i najbolji sudija turnira Mirko Hariba iz Srbobrana.

Imajući u vidu maratonska dešavanja pod obručima na tri terena u „hramu sportova“ kraj Tise tokom dnevnog programa turnira i večernje međunarodne utakmice seniora, košarka je doživela pravu promociju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име